Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.19.hét
2023. május 07. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.19.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott Heti TOP5 rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezen a héten is a hazai aukciós oldalak kínálatában néztem szét érdekes és megfizethető régi játékok után.
Szerencsére a horgomra is akadt néhány klassz játék, így érdemes lesz ma is velem tartanotok egy nosztalgikus utazásra.

bhg-bakelit-auto-lemezjatek-lemezarugyari-lendulet-a13c_3_big.jpg

BHG Bakelit autó - Szerintem nagyon kevesen emlékeznek arra, hogy egykoron a BHG is gyártott itthon játékokat. A hiradástechnika területén otthonosan mozgó vállalat készítette a gyerekeknek egykoron a Bakelit autót.
Most egy eladó darabot ajánlok a figyelmetekbe. A kocsi nem sérülésmentes, ugyanis egy darab hiányzik az oldalából, de ezt gondos kezek igyekeztek javítani nem túl szépen és ennek a javításnak hála került lecserélésre a kocsin az eredeti fekete szín is.
Így is egy érdekes darab a magyar játékgyártás múltjából, amiért érdemes harcba szállni.
A licit jelenleg 13500 Ft-on áll.

elemes-jatektelefon-szett-angol-exportra-gyartott-jugoszlav-retro-jatek-013c_1_big.jpg

Játéktelefon - Amikor még a telefon is nagy szónak számított hazánkban, akkor a gyerekeknek már lehetett saját készülékük.
A játékgyártók szívesen készítettek ilyen telefonokat a gyerekeknek, amelynek segítségével a szomszédban lakó gyerekkel lehetett leginkább a kapcsolatot tartani. A szocialista piac legismertebb gyártója ezen a területen a Mehanotehnika volt, akiknem most egy futurisztikusabb telefonjára tehetitek rá a kezeteket.
A játék eredeti dobozában, kiváló állapotban keresi új gazdáját.
Ebben az esetben nincs licit, fixen 4000 Ft-ért vihetitek a régi játékot azonnal.

retro-fuvos-jatek-tokban-f03c_1_big.jpg

Simona fúvós hangszer - Az NDK játékgyártásnak a távirányítós autókon kívül olyan különlegességeket is köszönhetünk, mint a Triola vagy a ma figyelmetekbe ajánlott Simona hangszer.
A Simona egy fúvós hangszer, ahol billentyűk segítségével lehetett lefogni a megfelelő hangokat. Hogy nem egy kicsiknek készült hangszerről van szó, azt a játékhoz tartozó koffer is jelzi.
Szerencsére most megszerezhetitek ezt a játékot magatoknak akár Ti is. Igaz a régi műanyag gyerekhangszer már nincs tökéletes állapotban, de ezt orvosolja a fix 2000 Ft-os ár.

nemet-fem-epito-keszletek-alkatreszek-1-ft-nma-retro-a03c_2_big.jpg

NDK építőjátékok - Az NDK építőjátékokat sem kell különösebben bemutatni senkinek. Ezek között megtalálható volt a műanyagból és fából készült játékok is, de bizony a klasszikus fém építőjátékok is megtalálhatóak voltak a kínálatban.
Most ezek közül ajánlok a figyelmetekbe egy csomagot, amiben rögtön több doboz játékot is találhattok.
A licit 1 Ft-ról indul, így érdemes lehet figyelnetek az aukciót.

metalcar-regi-fem-epitojatek-padlaslelet-713c_1_big.jpg

Metalcar fémépítő - Kicsit zavarban vagyok a képen látható játékkal kapcsolatban, hiszen a logó elég egyértelmű a műanyag bliszteren, de ennek ellenére számomra ismeretlen a fém építőjáték.
Pedig nagyon úgy fest, hogy ez egy Metalcar játék valóban, amit most kisebb-nagyobb hiányosságokkal akár Ti is megszerezhettek magatoknak.
Licit itt sincs, hiszen fix 3000 Ft-ért vihetitek a játékot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7418118804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása