Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.42.hét
2022. október 16. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.42.hét

Ha vasárnap, akkor jön a megszokott Heti TOP5 rovat amelyben ismét a hazai aukciós oldalak kínálatából választottam nektek öt érdekes és viszonylag kedvező áron megvásárolható játékot.
Szerencsére tényleg szép játékokra akadtam rá, így érdemes lesz most is velem tartanotok.

regi-pelikan-motoroskartya-super-technik-kvartett-10fb_2_big.jpg

Pelikan motoros kártya - A különböző kvartett kártyákból rendkívül változatos volt a kínálat a 60-as, 70-es években. Szinte minden cég készített ilyen kártyákat különböző tematikával.
Talán ezért is érdekes a Pelikan cég által gyártott motoros kvartett kártya, mivel a Pelikan nevet manapság sokkal inkább az írószerekkel kapcsoljuk össze.
A régi kártya nagyon szép állapotban maradt meg, így érdemes figyelnetek az 1500 Ft-ról induló aukciót.

super-mini-terepjarok-kartya-81fb_3_big.jpg

Super-Mini Terepjárók - A Super-Mini kártyákról az utóbbi időben elég sűrűn esett szó a blogon. A hazai gyártású kártyák egy része nyugati minta alapján készült, míg a másik részét saját ötlet alapján gyártották le.
Szerintem a terepjárós kártya a nyugati kártyák alapján készült játékok sorát erősíti. A Super-Mini Terepjárókban igazán klassz járművek kaptak helyet, amivel a gyerekek szívesen játszottak egykoron.
Most egy ilyen nosztalgikus kártyával gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket Ti is, így mindenképpen érdemes figyelnetek az 1500 Ft-ról indított aukciót.

regi-focis-golyos-jatek-45fb_4_big.jpg

Focis türelemjáték - Gyerekkorom egyik ikonikus játéka volt a Focis türelemjáték. A feladat annyi volt, hogy az aprócska golyót be kellett juttatni a kapu felső sarkában. Ehhez persze sok ügyességre és türelemre volt szükség, ugyanis a labda a nagyobb méretű furatokon rendkívül könnyen átesett a másik játéktérre és akkor kezdhettünk minden előlről.
Ezért a viszonylag jó állapotban megmaradt darabért az eladó 2500 Ft-ot szeretne kapni.

monitor-magneses-urverseny-d2fb_1_big.jpg

Monitor Mégneses űrverseny - A hazai társasjátékok között bőven akad érdekes darab. Különösen igaz ez a 80-as évek elejére, amikor minden gyártó igyekezett valami nagyon egyedivel, nagyon különlegessel előállni.
Így születhetett a Monitor mágneses űrverseny társasjáték, ami nem kevés alkatrészét hoztam a Játék a betűkkel gyerekeknek készült változatából.
Amúgy egy nem túl bonyolult társasjátékról van szó, ami valamiért igazán soha nem vált sikeressé.
Persze még most sem késő kipróbálnotok ezt a játékot és ehhez elég lecsapni az 1500 Ft-ért kínált játékra.

dutra-d4k-felhuzhatos-lemez-jatek-traktor-fellelt-allapotban-e3fb_1_big.jpg

Dutra D4K felhúzós traktor - Ez a játék egy igazi ritkaság. Lényegében 100%-ban megegyezik a valamivel könnyebben megszerezhető felhúzós szerkezettel ellátott Toldi 250-es lemeztraktorral.
A színek persze itt teljesen mások és a dekoráció is eltér a Toldin megismertektől, de működését és felépítését tekintve a két játék gyakorlatilag teljesen azonos.
Persze a Dutra D4K jóval ritkább darabnak számít, így a gyűjtők egyik fontos trófeája ez a hazai gyártású játék.
Ezúttal egy szép állapotban megmaradt darab került fel eladásra, amiért a licit 12.000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5217955676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása