Nosztalgikus C64 videó
2022. október 07. írta: ToyaHSW

Nosztalgikus C64 videó

video_1_1.jpg

Megszokhattátok már, hogy minden héten igyekszem nektek mozgóképek segítségével is megeleveníteni a múltat. Ezúttal sem lesz ez másképp. Az elmúlt hetekben egy kicsit az informatika világába is elmerültünk, így ehhez illeszkedő videót hoztam ma nektek.
Egy szubjektív TOP20-as listán idézhetitek fel vagy ismerkedhettek meg a legjobbnak tartott Commodore 64 játékokkal.

Van köztetek, aki játszott ezekkel a játékokkal?

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1017949286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.10.09. 14:56:33

Commando, Defender of The Crown, Hard'n'Heavy, International Karate, Lode Runner, The Great Gianna Sisters, The Train, én ezekkel játszottam a bemutatottak közül. Vannak még, amiket ismerek, de nem játszottam velük, nem tetszettek, vagy inkább nem ragadtak meg.

Jó bemutató volt. Érdekes eltolódást látok benne egy régebbi grafikai-technikai irányzat felé, mint amilyen például a Lode Runner, valószínűleg mély emlékeket hagytak benned az első, korai játékok. A mai játékokkal túlzottan elkényeztetett fiatalabbak képtelenek elképzelni az ilyen ősi játékok élvezetét, és azt, hogy a játék régen nem volt örökké változatos, mesélős, szerepjátszós, hanem sokszor mindössze ügyesség és kitartás volt hozzájuk szükséges, és ezt nagyon élveztük.

És az ilyen posztoknál elmaradhatatlan privát ajánló: Scarabaeus, Uridium, Impossible Mission, Nebulus, Kennedy Approach, Steel Thunder, Krakout, Elite, Patience Quartet, Buggy Boy, David's Midnight Magic, Deflektor, Monopoly Variant, Pogo Joe, Boulder Dash, minddel sok időt töltöttem.
süti beállítások módosítása