Minister Deluxe lendkerekes autó
2022. szeptember 22. írta: ToyaHSW

Minister Deluxe lendkerekes autó

minister_1.JPG

Egyszer egy komoly gyűjtőtől olvastam, hogy minden gyűjteményben kell lennie egy Minister Deluxenak. A játék igazi különlegessé, hogy Indiában gyártotta az Amar Toys.
Az Amar Toys neve igazából szerintem senkinek nem mond semmit, de azért fűződik a nevükhöz néhány játékautó, azonban a népszerűségüket igazából a Minister Deluxe lendkerekes autónak köszönhetik.

A Minister Deluxe lendkerekes játékautó az 1954-es Pontiac Chieftain Six Two-Door Sedan alapján készült és meglehetősen pontosan sikerült lemásolni az eredeti amerikai autót.
A Minister Delux egy klasszikus fémből készült lendkerekes autó, ami méreteit tekintve tökéletesen párba állítható a Lemezárugyár Packard autójával.

A Minister Deluxe-ot egészen sok változatban és színben készítette az Amar Toys. A színek között szinte a szivárvány összes színe megtalálható volt.. A kocsi készült sárgában, kékben, pirosban, zöldben, feketében, fehérben, de még rózsaszín változatot is választhattak a gyerekek maguknak.
A kocsi limuzin és kabrió kivitelben is készült. A kidolgozás mind a két esetben azonos volt azonban a kabriónál a tetővel nem találkozhattak a gyerekek.
De nézzük meg közelebbről milyen érdekes részletek várták a gyerekeket, akik megkapták szüleiktől a Minister Deluxe lendkerekes autót.

A kocsi karosszériája fémből készült és préseléssel lett kidolgozva és formája hűen adja vissza az egykori autó alakját. Az Amar Toys a díszítéseket is igyekezett hűen lemásolni, így nem spóroltak a króm hatású alkatrészekkel sem, ami egy rendkívül szép és csillogó játékot eredményezett.
Felkerült a motorházra, a csomagtartóra és a karosszéria oldalára is a jellegzetes csík, valamint az első, hátsó lökhárítók és a lámpák is csillogó fémszínű lemezből készültek.
A hozzám kabrió változat került, amire még több figyelmet kellett fordítani. Az ablakok is csillogó fémszínű kereteket kaptak, amelyekbe átlátszó vékony plexi került.
Mivel itt kiváló rálátás nyílt a belsőtérre, így ezt is ki kellet valamennyire dolgozni. Ezen a részen nem remekeltek az indiai tervezők, ugyanis csak egy egyszerű fehérre festett lemez jelzi a belsőteret. Sem műszerfallal, sem pedig kormánnyal nem találkozhattak a gyerekek.
A jármű kerekei is hűen adják vissza az 50-es évek hangulatát, amikor a fehér oldalfalú gumik hódítottak még. A kerekek megkapták a csillogó dísztárcsákat is a jobb összhatás érdekében.

Az alváz nem különösebben lett kidolgozva. A korra jellemzően ez is csak a merevítéseket kapta meg az elhajlások ellen, amit fekete festéssel igyekeztek feldobni.
Az alváz hátsó részébe került a lendkerekes szerkezet, ami a játék gyenge pontjának is számít. Sajnos itt is rakoncátlankodik, de azért még használható a játék ettől függetlenül.

A karosszériát és az alvázat a szokásos lemezfülek fogják össze, ami annyira jellemző volt a lemezjátékokra.

Szerencsére a játék hozzám került változata egészen szép állapotban maradt meg. Lényegében hiánytalan az autó és ez nagy öröm.
Reményeim szerint majd betudom mutatni nektek ezt a kisautót is, de amíg erre nem nyílik lehetőség addig jönnek ismét a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2917937796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása