BERBIS fa építőjáték
2022. augusztus 27. írta: ToyaHSW

BERBIS fa építőjáték

berbis_1.JPG

Az NDK játékgyártásában voltak mára egészen elfeledett, de mégis különleges játékok, amelyekkel akkoriban nagyon szívesen játszottak a gyerekek.
Ezek közé tartoztak a különböző építőjátékok, amelyeket döntő többségében műanyagból készítettek, de azért készültek még fa építőjátékok is. Ilyen volt többek között a BERBIS is, amelynek a nevéhez több építőkocka és összetettebb építőjátékok tucatjai kapcsolódnak.

A BERBIS játékok között voltak tényleg egyszerű építőelemekből álló játékok, de a bonyolultabb és összekapcsolódással szerelhető fa építőjátékok is megtalálhatóak voltak a kínálatban.
A ma bemutatásra kerülő darab ez utóbbi kategóriába tartozik.

A BERBIS fa építőjátékában fa színű és feketére festett elemek kaptak helyet. Az elemek formára megegyeztek teljesen, azonban méretükben eltértek egymástól.
A különböző hosszúságú építőelemeken kívül a készletben kerek formájú elemek és pálcikák is megtalálhatóak voltak. A pálcikák tengelyként vagy támasztóként, míg a kerek formájú elemek kerékként vagy ékszíjtárcsaként voltak használhatóak.
Jogos kérdés lehet, hogy ezekből az elemekből milyen játékokat tudtak építeni a gyerekek. A BERBIS fa építőből lehetőség volt az egyszerű padtól kezdve olyan dolgok megépítésére is mint a teherautó vagy egy toronydaru.
Bár ezekhez a megépíthető játékokhoz nem tartozott építési leírás, de a doboz oldalán található rajzokból simán meglehetett építeni még a bonyolultabb játékokat is.

Apropó doboz. A doboz szokatlan módon egy henger alakú, vastag kartonból készült tároló, ami műanyag fogót és műanyag fedelet kapott. Ebbe a dobozba simán belefértek a játék elemei és az építéshez tartozó aprócska fa kalapács is.
Persze az igazán bonyolult dolgok megépítésre a szülőknek érdemes volt több BERBIS készlet megvásárlását is megejteni, hogy a gyerekek egyszere akár több dolgot is megépíthessenek a fa elemekből.

A hozzám érkezett játék elképesztően szép állapotban maradt meg. A doboz gyönyörűen fest és bár a játékhoz tartozó elemekről nincs listám azt gondolnám hogy a játék megközelítőleg komplett állapotban maradt meg.
A múzeumban ezzel a kinccsel is találkozhattok majd, de amíg nem tudom személyesen is megmutatni nektek a BERBIS építőjátékát, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4317917757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása