Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.32.hét
2022. augusztus 07. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.32.hét

Ezen a héten is hoztam nektek öt érdekes régi játékot a HetI TOP5 rovatban. Tudjátok ez az a rovat, amelyben jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat osztok meg veletek, amire a gyűjtők és a nosztalgiázók is egyaránt lecsaphatnak.

Tartsatok velem ezúttal is!

fire-chief-car-1-18-skk-shinseikiki-japan-lemezauto-ritkasag-dobozos-villog-szirenazik-1ft-dfdb_6_big.jpg

Siren Fire Chief Car - Kezdjük is a sort egy Japánban gyártott bolygókerekes kisautóval. A bolygókerekes játékok igazából a 70-es években hódítottak, de még a 80-as években is készültek.
Érdekességük az volt, hogy ha valaminek nekiütköztek akkor más irányba folytatták az útjukat. Ennek köszönhetően itthon sokan kitérő autóként is ismerik. Mivel ezek a játékok elég csekély mértékeben voltak interaktívak, így különböző extrákkal igyekeztek a gyártók feldobni a járműveket.
Ebben az esetben a szépen kidolgozott parancsnoki tűzoltóautó kapott szirénát és villogó fényeket is.
A játék eredeti dobozzal együtt kerül eladásra, ami jó pontnak számít. Az ár jelenleg 2200 Ft, ami egyáltalán nem sok érte.

omnia-regi-retro-lendkerekes-lemezauto-autoservice-17cm-ritkasag-1ft-nma-50eb_1_big.jpg

Omnia lendkerekes kisautó - Az egykori Csehszlovákiában gyártotta az Omnia nevű cég ezt az Autoservice feliratokkal díszített lendkerekes kombit.
A lemezből készült játék formára nem különösebben szép darab, de mégis van benne valami azonnal megfogja a gyűjtőt. A rozsda még csak emeli is a játék szépségét szerintem.
A sokat látott kisautóért az árverést az eladó 1 Ft-ról indította.

microkey-primo-a32-retro-szamitogep-c1eb_3_big.jpg

Primo A32 - Általában nem szoktam számítógépeket megosztani veletek az ajánló rovatban, de aki a 80-as években volt gyerek az egészen biztosan találkozott a 8 bites, hazai fejlesztésű Primo valamelyik változatával.
A fólia billentyűzet, a kissé nehézkes gépelés mind, mind hozzátartozott a Primo varázsához. Most egy megmentésre érdekes A32-es gépen akadt meg a szemem.
Ha vannak emlékeitek erről a hazai fejlesztésű számítógépről, akkor mindenképpen kövessétek a jelenleg 35250 Ft-on álló aukciót.

ghost-catle-retro-tarsasjatek-0cdb_1_big.jpg

Ghost Castle - Itthon a 80-as évek egyik gyerekek által kedvelt játéka a Milton Bradley által fejlesztett Ghost Castle volt. Sokan gondolnak vissza nosztalgiával erre a játékra és sokan veszik a fejükbe, hogy beszerezzenek egy darabot maguknak.
Most a magyar dobozos változatot szerezhetitek meg, ami bár nincs tökéletes állapotban de mégis érdemes lehet a megmentésre.
Olvassátok el figyelmesen a leírást és ha úgy gondoljátok kell nektek a játék, akkor 15.000 Ft-ért máris a Tietek lehet.

regi-retro-anker-tavos-tank-eredeti-dobozaban-01eb_2_big.jpg

Anker Panzer T62 - Az NDK játékgyártásnak fontos részét képezték a különböző távirányítós járművek, ami a fiúk kedvencei voltak.
Sokan emlékeztek szerintem a távirányítós Wartburgra és társaira. Most a T62-es harckocsit ajánlom a figyelmetekbe, ami egészen szép állapotban maradt meg. A játéknak megvannak a hordói hátul, az ágyúcső komplett, az infralámpa és a harckocsizó is megmaradt épségben.
A játékot eredeti dobozzal árulják, ami még tovább növeli az értékét. 
A licit jelenleg 11.500 Ft-on áll. Ha hiányzik a játék a gyűjteményetekből, akkor szálljatok be Ti is a licitbe!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6817902787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása