Rágógumi papírok
2022. július 23. írta: ToyaHSW

Rágógumi papírok

tipitip_1.JPG

Az elmúlt hetekben egy-egy napot foglalkoztam különböző régi rágógumi papírokkal. Ma ismét ezt a témát veszem elő és ezúttal is mutatok nektek néhány érdekesebb papírrégiséget.
Ezúttal ismét néhány régebbi török rágógumi papírt hoztam nektek, amelyekről elég nehéz volt információt gyűjtenem.

Ezúttal a Tipitip rágógumik papírjait mutatom be nektek.
A Tipitip egy Törökországban készült rágógumi márka, amit ráadásul mind a mai napig gyártanak még. Érdekesség, hogy ezt az édességet is a Kent gyártotta, amelynek a nevéhez a Turbo rágó is köthető.
Ennek köszönhetően a Tipitip rágógumik sem ízvilágban, sem pedig formában nem tértek el a Turbo rágótól.

A rágógumik téglatest formájúak voltak és a belül található rágógumi ízben egyáltalán nem tért el a Turbo rágótól. Ellenben a csomagoláson belül található rágógumi papír teljesen mást tartalmazott mint a Turbo sorozat autói és motorjai.
A Tipitip rágógumikban vicces néhány képkockából álló képregényekkel találkozhattak a vásárlók, amelyeket a többi papírhoz hasonlóan nagyon sokan gyűjtöttek is.
A Tipitip-ben megtalálható képregények főszereplője egy nagyorrú szemüveges fiatalember történetei kerültek be.
A Titpitip rágógumikban elképesztő mennyiségű eltérő rágógumi papír forgott. Az évek alatt a dokumentációk alapján több mint ezer vicces történettel lehetett találkozni:
Ezek összegyűjtésére viszonylag kevés esély van, de a mai bejegyzésnek köszönhetően már legalább tudjátok majd ha ilyen papír kerül az utatokba, hogy az mi fán terem.

Hozzám ebből a papírból csak néhány darab került, de ezekre igyekszem nagyon figyelni és vigyázni.
Reményeim szerint ezekkel is találkozhattok majd élőben, amíg azonban nem tudom megmutatni nektek személyesen a gyűjtemény ezen részét addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3817889235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása