Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.22.hét
2022. május 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.22.hét

Ezen a héten is hoztam nektek érdekes régi játékokat a hazai aukciós oldalak kínálatából, így a Heti TOP5 rovatban ismét különlegességekkel találkozhattok.
Ha kedvelitek a régi játékokat, esetleg gyűjtők vagytok Ti is, akkor érdemes lesz most is velem tartanotok egy kis időutazásra.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

abc-lunnik-retro-taviranyitos-holdjaro-3ecb_5_big.jpg

Lunnik távirányítós holdjáró - A Straume cég mindig ismert volt az érdekes elképzelések mentén készült játékokról. A Lunnik ennek az irányvonalnak az egyik legjobb példája. A lábakon lépegető holdjáró igazi különlegesség volt a 80-as években.
Itthon igazából el sem terjedt, de azért néhány darab csak bekerült hazánkba a Szovjetunióból. Ezek közül most egy egészen szép állapotú darabot ajánlok a figyelmetekbe, amihez egészen jó áron hozzájuthattok.
A játék a képek alapján egészen egyben van. A működéséről nincs infó, de ennek ellenőrzésére talán megkérhető az eladó.
A licites aukció 19.990 Ft-ról indul, ettől többet nem is nagyon ér a játék.

antik-elektromos-oktato-jatek-fa-dobozban-1937-magyar-vonatkozasu-dbcb_2_big.jpg

Elemes oktatójáték - Mivel a játéknak nincs neve, így én is az aukción olvasott címmel jelölöm a játékot. A játék nagyon hasonlít a Felej ha tudsz! játékra, de attól sokkal idősebb.
Itt még nem lámpa kivillanása jelezte a helyes választ, hanem egy berregő hang. Az elemes játékban szintén kérdés táblák voltak, amelyeknél az egyik érintkezőt a kérdésre, míg a másikat a helyes válaszra kellett tenni. Ha valóban helyes választ adtak a gyerekek, akkor jött a berregő hang.
A játék elég régi, ennek megfelelően egy fa dobozban van és a kérdéslapok is magyarok hozzá.
Az ár nem olcsó, viszont ilyen játék egészen biztosan nem jön majd veletek szembe a következő régiségvásáron. Ha érdekel benneteket a játék, akkor 18.000 Ft-os áron a Tietek lehet.

szovjet-lemezjatek-lendkerekes-kisauto-4dcb_1_big.jpg

Szovjet lendkerekes rendőrségiautó - Ahogy megláttam ezt a kisautót azonnal megtetszett. A szögletes formájával és kicsit rajzfilmes vonalaival azonnal levett a lábamról ez a rendőrségi kisautó.
A kocsi lendkerekes és a kidolgozása egészen jó. Az állapota szintén egészen kiváló, így talán közületek kerül majd ki a kocsi következő gazdája.
A licit 1 Ft-ról indult és jelenleg 22 Ft-on áll. Ez az a játék, amit vétek lenne hagynotok elveszni!

lemezarugyar-jaguar-felujitashoz-alkatresznek-afcb_1_big.jpg

Lendület Jaguar - Nem marad ki a Lemezárugyár sem a heti ajánlóból., akiknek ezúttal a Lendület Jaguar egy erőteljesen használt példányán akadt meg a szemem.
Bár az eladó alkatrésznek ajánlja a játékot, de szerintem ez még bőven az a kategória amire érdemes időt és energiát szánni, hiszen lényegében csak a szélvédőt kell pótolni. Ha ez sikerül, akkor újra régi fényében tündökölhet ez a csodálatos autó.
Az ár itt egészen alacsony, hiszen a licit 3000 Ft-on áll jelenleg

vezetekes-taviranyitos-auto-4ecb_1_big.jpg

PIKO Alfetta Spider - A PIKO távirányítós játékai elég sokunk gyerekkorát határozták meg. Kinek a Wartburg, kinek a Mangusta él élénken az emlékezetében és van akinek a klasszikus Alfetta Spider.
Ez eredetileg egy olyan autó volt, amihez kiegészítéseket is adott a PIKO. Tartozott hozzá egy sofőr, egy levehető műanyag tető, egy összecsukható kisasztal és még néhány apróság ami a piknikezéshez elengedhetetlen.
Persze ezek a kiegészítők általában elvesztek az évek alatt és csak az autó maradt meg. Pontosan úgy mint ebben az esetben.
A kocsi szép, sajnos a tető hiányzik és a többi kiegészítő is, de szerintem érdemes figyelni az aukciót.
A licit 10.000 Ft-ról indul ebben az esetben.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1117843253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása