Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.8.hét
2022. február 20. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.8.hét

Ha vasárnap, akkor jön az elmaradhatatlan Heti TOP5 rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlani a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe.
Ezúttal is sikerült néhány érdekesebb régi játékra rátalálnom, így mindenképpen érdemes lesz ezúttal is velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

retro-lemezaru-autok-jatekok-kartyak-stb-gyujtemeny-kiarusitasa-egyeb-regi-trafikaruk-e2bb_1_big.jpg

BAM űrjármű - A szovjet játékgyártásnak számtalan érdekes járművet köszönhettek a gyerekek. A formákkal előszeretettel játszottak a szovjet fejlesztők, aminek köszönhetően készültek olyan különleges darabok mint a futurisztikus formájú BAM billenőplatós dömper.
A 8 kerekű jármű irányítása nem volt lehetséges, hiszen a kapcsoló elmozdításával csak a haladás irányát tudták meghatározni a gyerekek. Mára igazi kultikus darab lett, amit szívesen raknak el a gyűjtők.
A most eladó hiánytalan darab ára 5000 Ft-ról indul, ami egyáltalán nem sok.

lemezjatekok-70bb_1_big.jpg

Lemezjáték csomag - Igaz nem csak lemezjáték található a csomagban, de mivel a kakukktojásnak számító műanyagjátékot a Lemezárugyár készítette, így fogadjuk el lemezjáték csomagnak az eladásra kínált gyűjteményt.
A Lemezárugyár kínálatából egy lendület autó és a Tolató Mozdony darabjait fedezhetitek fel a csomagban, amelynek a többsége kínai játékokból áll.
Bár a játékok nem tökéletesek, de egy gyűjteménybe még így is nagyon jól mutathatnak. Érdemes figyelni a 7500 Ft-os fix áron kínált játékokat, de akár le is csaphattok rájuk.

lendkerekes-rallye-auto-lemezarugyar-eredeti-allapot-63bb_1_big.jpg

Lendület Cabrio - A Lemezárugyár Packard sorozata elképesztően sokáig volt gyártásban. A kezdeti gyönyörű darabokat, azonban elérte a modernizáció és így a külső kidolgozás ennek köszönhetően egyszerűbb lett, ahol igyekeztek a lehető legtöbb dolgot festéssel megoldani.
Így született a Packard Rallye Cabrio is, ami Alitalia festést kapott. Ez valamikor a 80-as évek második felében készült (erre utal a GY 19-87 rendszám is). A kocsit nem mondanám különösebben ritkának vagy különlegesnek, de ennek ellenére sokak kedvence.
Jelenleg 10.277 Ft-on áll a licit, amit én már kicsit túlzónak érzek, de mivel hiánytalan és szép darabról van szó így ezt a játékot is a piac árazza be.

retro-lemezaru-autok-jatekok-kartyak-stb-gyujtemeny-kiarusitasa-egyeb-regi-trafikaruk-e2bb_1_big_1.jpg

MF-317 lendkerekes cabrio - Egy igazi gyöngyszemet találtam nektek, amire érdemes figyelni a kínai játékokat kedvelő gyűjtőknek.
Az MF-317 Elegant and Beautiful Deluxe Open Sedan nevet viselő lendkerekes játékautó nem túl gyakori darab itthon. Igazából egy régi Corvette alapján készítették el a kínaiak a játékváltozatot, ami gyönyörű lett. A kidolgozás jó, az arányok eltaláltak és a piros szín nagyon jól áll ennek a játéknak.
Ha felkeltette az érdeklődéseteket ez a kincs, akkor figyeljétek a 7000 Ft-ról indult aukciót!

anti-aircraft-lanctalpas-lemezjatek-63bb_1_big.jpg

ME-756 Anti-Aircraft - Ismét egy régi kínai játék, ami bár nem tökéletes de mégis érdekes lehet a gyűjtők számára. Az ME-756-os egy bolygókerekes játék, ahol olyan extrákkal találkozhattak a gyerekek mint a felnyíló és fényeket villantó lövegek vagy az ülésben kiemelkedő vezető.
Persze az évek hagytak nyomot ezen a játékon is, de ennek ellenére szerintem még bőven menthető az ME-756-os. Hiányzik az antenna ami forgott rajta, a lövegekről a piros csővég és az elemtartó belülről elég rozsdás. Ennek ellenére érdekes játék, ami minden gyűjteményben szépen mutat.
Az ár 8000 Ft ebben az esetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8617683590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása