Szovjet pótkocsis műanyag teherautó
2022. január 04. írta: ToyaHSW

Szovjet pótkocsis műanyag teherautó

suteherauto2_1.JPG

Az elmúlt héten bemutattam nektek egy Szovjetunióban gyártott műanyag billenőplatós teherautót. Már akkor is említettem nektek, hogy a kocsi több színben és változatban is elérhető volt a gyerekek számára.
Ezúttal egy másik változatban szeretném bemutatni nektek ezt a teherautót, ami egy kicsit más, egy kicsit több mint a már megismert dömper.

Szinte természetes módon egy-egy játék tervezése során a gyártók törekedtek arra, hogy a lehető legtöbb változatban elérhető legyen a gyerekek számára egy-egy játék.
Ennek köszönhetően készült a Lemezárugyárnál a Packard többek között távirányítós, lendkerekes, bolygókerekes, sőt még változtatható pályás változatban is.
A Szovjetunióban sem volt ez másképp, így az elmúlt héten bemutatott teherautó is több változatban is gyártásba került. Ezúttal egy kicsit különlegesebb pótkocsis darabot mutatok be nektek.

Bár elsőre egy egyszerű cirkuszos teherautónak tűnik amit láthattok, de ez sokkal inkább egy állatkerti szállító teherautó, amiről a kamion oldalára felkerült Zoopark felirat is árulkodik.
A pótkocsis megoldásnak köszönhetően a kidolgozás némileg eltér a billencses változatétól. Ez az alvázon érhető tetten leginkább, ami egy nem éppen észrevehetetlen vonószemmel lett gazdagabb.
A teherautó felépítményét is igyekeztek a funkciónak megfelelően kidolgozni. Ez annyit jelent, hogy a piros színű felépítmény hátfala egyszerűen ledönthető volt és így az esetlegesen szállított állatokat egyszerűen ki lehetett vezetni a piros felépítményből.
A pótkocsi teljesen hasonlóan épült fel mint a teherautó felépítménye, de attól méretben eltért. Ez elég szokatlannak számított akkoriban, de itt mind az alváz, mind pedig a felépítmény mérete eltér a teherautónál használttól.
Funkcióit tekintve azonos volt a működése, lehajtható hátfala volt és itt is kialakításra került a vontatószem, ami ellentétesen volt megmunkálva mint a teherautón.

A teherautót és a pótkocsit rendkívül egyszerűen össze lehetett kapcsolni és ez még a legkisebb gyerekeknek sem okozhatott gondot. Ezt követően pedig indulhatott is a játék a viszonylag szépen kidolgozott műanyag teherautóval.
A teherautó kidolgozásáról már írtam részletesebben az előző bejegyzésben. Viszonylag szépen és részletesen kidolgozott műanyag játékról beszélhetünk, ahol olyan részletekre is figyeltek mint a szépen kidolgozott ablak vagy a felismerhető részletekkel rendelkező belsőtér.
Szerencsére a játék nagyszerűen gurul is, így kiválóan játszható játékot kaptak a gyerekek. Érdekesség, hogy még a gurításoknál sem akad szét a teherautó és a pótkocsi, ami azért nem kis dolog.
Sajnos ez a játék hiányosan került hozzám, ami annyit jelent hogy mind a két felépítménynek hiányzik a teteje.  Ezeket majd igyekszem idővel pótolni.
Remélem amikor már megtudom mutatni nektek ezt a teherautót addigra ismét régi fényében ragyog majd. Addig pedig fogadjátok szeretettel a szokásos fényképeket.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3116801772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása