Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.51.hét
2021. december 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.51.hét

Ha vasárnap, akkor jön a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem érdekes és különleges játékokat a figyelmetekbe ajánlani a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Szerintem ezen a héten is akadt néhány klassz játék a horgomra, így érdemes lesz most is velem tartanotok!

regi-japan-mozdony-lemezjatek-ce9b_1_big.jpg

Silver Mountain 3525 - A japán Modern Toys sok érdekes és különleges játékot készített a gyerekeknek egykoron. Ilyen volt többek között a Silver Mountain mozdony sorozat, ami különböző változatokban volt megvásárolható. A bolygókerekes játékok közül a 3525-ös számú egy viszonylag egyszerű változat volt, ami a szokásos módon közlekedett.
Az extra funkciókban sem volt hiány. Volt itt csengetés, vonatsíp és az állásból kinéző mozdonyvezető is.
A játék ára kicsit magasnak tűnhet, hiszen minimum 18.000 Ft-ra számít az eladó, de ez egyáltalán nem kiugró ár ebben az esetben.

lendkerekes-audi-ce9b_2_big.jpg

Anker Audi 100 Avant - Az NDK-ban tényleg nagyon sok érdekes játék készült a fiúknak. Ezek között megtalálhatóak voltak a különböző távirányítós játékok, de az egyszerűbb lendkerekes kisautók is helyet kaptak a boltok polcain.
Ezeket a lendkerekes játékokat általában az Anker készítette. A gyártó nagyon sok nyugati autót hozott el a gyerekeknek, amelyek között olyan típusok voltak megtalálhatóak mint a képen is látható Audi 100 Avant. Ezek a játékok bár műanyagból készültek általában nagyon szép állapotban maradtak meg.
Az eladásra kínált darabért most fix 4000 Ft-ért juthattok hozzá.

lemezarugyari-lendkerekes-robur-busz-0f9b_1_big.jpg

Lendkerekes Robur busz - Egy kissé viharvert állapotban megmaradt Robur buszon akadt meg a szemem. Az eladó Lemezárugyáras játékként emlegeti a piros buszt, de ez a játék az NDK-ban készült és az ESPEWE készítette.
Több változatban volt megvásárolható és a busz a viszonylag ritkábban közé tartozik. Több színben is készült. A viharvertséget arra értettem hogy többek között hiányzik az első szélvédő és a középső oszlop is törött, ami egy 50 éves műanyag játék esetben különösebben nem meglepő.
Az eladó minimum 4999 Ft-ot szeretne kapni a játékért, ami úgy reálisnak is nevezhető.

mentoszolgalat-mento-busz-lemezarugyar-lendkerekes-auto-retro-trafikos-ee9b_3_big.jpg

Lendület Mentőautó - Egy klasszikus Lemezárugyáras játék a Lendület Mentőautó. A Vanguard vonalvezetéséről készült kisautó megvásárolható volt számtalan változatban. Készült mentő, tűzoltó és rendőrségi változat is, de akár elektromos motorral szerelt változatra is szert tehettek a gyerekek.
Most a hagyományos mentőautót ajánlom a figyelmetekbe. Ez már ez utolsó szériás darab, ahol műanyagok a felnik, de ennek ellenére érdekes lehet egy gyűjtő számára, 
A játékért az eladó minimum 3000 Ft-ot szeretne kapni.

1975-mickey-mouse-jatek-ce9b_1_big.jpg

Mickey Mouse Disney Dancer - A 70-es évekből megmaradt régi Disney játékon akadt meg a szemem. Egy óraműves szerkezettel ellátott játékban a felhúzást követően az egér táncolni kezd.
Különösebben nem ritka darab ez a játék, de a 7000 Ft-os ár esetleg csábító lehet sokak számára, hiszen nyugatról rendelve sem juthattok olcsóbban hozzá ehhez a régi játékhoz.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6216788006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása