Jumbo Holiday Puzzle
2021. november 04. írta: ToyaHSW

Jumbo Holiday Puzzle

jumbopuzzle_1.JPG

Mint emlékeztek nyáron Dániába töltöttem néhány napot ahonnan sikerült hoznom néhány régi játékot. Ezek közül egyet már bemutattam nektek, de egy 520 darabos puzzle még itt pihent eddig a bemutatóra várva.
Szerencsére nem felejtettem el a játékot, így most szeretném bemutatni nektek a Jumbo által készített Holiday Puzzle játékot, ami az 1534-es számot viseli.

Elsőként azonban néhány szóban szeretnék beszélni nektek a Jumboról, akik ezt a kirakót készítették. A Hausemann & Hotte cég története egészen régre nyúlik vissza, hiszen 1853-ban alapították a céget Hollandiában.
A gyártó kezdetben játékok importjával foglalkozott, többek között nekik köszönhetően kerültek be a Meccano, a Hohner, a Lehmann és a Spears játékok is Hollandiába. A két világháború között a cég elkezdett fából játékokat gyártani és a Hausemann & Hotte innentől kezdve használta a Jumbo nevet a saját játékainál.
A világháborúk lezárását követően az alapanyagok ellátása elég nehézkes volt a Jumbo ekkor fordult a papír irányába.
A 60-as években kapcsolatba léptek a Milton Bradley céggel, akiknek nagyon sok játékát forgalmazták európában.

Természetesen a saját játékokat sem hanyagoltál el, így a 70-es, 80-as években számtalan papír alapú játékot dobtak piacra, amelyek között az akkor nagyon népszerű puzzle kirakók is bőszámban képviselték magukat.
A Jumbo mind a mai napig fontos piaci szereplő az európai játékpiacon, akik számtalan játékkal képviselik magukat a játékboltok polcain évről-évre.

Ahogy azt említettem a 70-es, 80-as években rendkívül népszerű papírjátékok közé tartoztak a puzzle játékok. Az aprócska kartondarabokból összerakható képek a gyerekeket elég sokáig lekötötték.
Az általam beszerzett Jimbo Puzzle 520 darabból állt, méretét tekintve pedig 16x19 collos volt. A téma pedig a Nürmbergben található Frauenkirche volt. A témából adódóan azt gondolom, hogy ez a játék nem csak a gyerekeket célozta meg, hiszen a bonyolultsága miatt a felnőtteknek is nagyszerű kikapcsolódást jelenthetett.
A darabok amúgy nagyon szépen és precízen vannak kivágva és nagyon pontosan illeszkednek össze. 
Ennek is köszönhető, hogy a képet mind a mai napig tökéletesen össze lehet rakni a játékból.
A játék alapjául szolgáló kép szintén elég érdekes és felfogható egy korrajznak is a virágárusokkal az előtérben. Szinte folyamatosan észre lehet venni a képen valami érdekes részletet vagy apróságot.
Nekem már csak ezért is érdekes és különleges ez a játék, amit a többi puzzle játékkal együtt bemutatok majd nektek.

Amíg azonban erre nincs lehetőség, addig maradnak a megszokott fényképek amelyeket ebben az esetben is megosztok veletek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6516742006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása