Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.36.hét
2021. szeptember 05. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.36.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható, érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is ráakadtam pár érdekes régi darabra, így azt hiszem ismét érdemes lesz velem tartanotok a régi játékok világába egy utazásra.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

7e5bc13bd39dbf4391200f0b85b84ae7-regi-flipper-jatek.jpg

Dingball Flippers - A Lemezárugyár sok érdekes játékot készített. Ezek közé tartozott a Csengő Bongó, majd az ezt követően kiadásra kerülő Dingball Flippers is.
A játék egy kicsit foglalkozós, de érdemes rászánni a pénzt és az energiát, ugyanis egészen jó állapotban megmaradt játékról van szó.
Az eladó 5000 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

e93e43fe68375a4604181ffbac223fee-flipper-urhajos-retro-jatek-bucsu-bazar-aru.jpg

Űrhajós Tivoli - Ha flipperrel indítottam a sort, akkor egy futurisztikus Tivoli játékkal érdemes folytatnom. A Tivoli játékokban egyszerűen kilőttük a golyót és ezt követően a szerencsére bíztuk magunkat és reménykedtünk, hogy a legmagasabb pontszámot sikerül elérnünk a lövéssel.
A Tivoli játékoknak nagyon sok változata létezett. A hazai kisipar is ráfeküdt a témára és szinte ontotta magából a különböző változatokat. Ezúttal egy űrhajós Tivolit ajánlok a figyelmetekbe, amihez 1000 Ft-ért juthattok hozzá.

e11b23fa3be660dcd289a583e5156308-regi-idok-jatekai-capitaly-tarsasjatek.jpg

Capitaly társasjáték - Valamikor a rendszerváltás környékén indult a Régi idők játékai sorozat, aminek be kell vallanom fogalmam sincs mennyi darabja jelent meg.
Amire emlékszem, hogy a Capitaly nekünk is megvolt. Igaz nem sokat játszottunk vele gyerekként, de az emléke és a dobozának a külseje élénken él az emlékezetemben.
Ha nektek is vannak ilyen nosztalgikus emléketek a hazai Capitaly kiadással kapcsolatban, akkor érdemes figyelnetek ezt a szép darabot, amihez 10.000 Ft-os áron juthattok hozzá.

1bb3855f5b6a2ac6654babafb837e263-jatekauto-orosz-katonai-csapatszallito.jpg

Szovjet fém katonai jármű - Talán Ti is emlékeztek a rendkívül nehéz, öntött szovjet fém harcjárművekre, amelyekkel gyerekként nagyon sokat játszottunk.
Egy egész sorozat készült a Szovjetunióban ilyen játékokból, amelyek közül ezúttal egy hernyótalpas teherautót ajánlok a figyelmetekbe. A szép állapotban megmaradt játékért 1000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

78d92505350eec0aef2270def81413dc-packard-lendkerekes-lemez-auto-ritkasag-minimalar-nincs.jpg

Lendkerekes Packard - A Lemezárugyár által gyártott Packard kisautót nem kell bemutatni szinte senkinek. Ebből az autóból készült távirányítós, változtatható pályát bejáró elemes és természetesen lendkerekes változat is.
A most eladásra kínált darab még a régebbi szériából származik. A fém elemek már rozsdásak, de ez adja meg a játék báját.
Ha én vásárolnám meg egészen biztosan ebben az állapotban kerülne be a gyűjteménybe és nem nyúlnék hozzá egyáltalán.
Ha megmozgatja a fantáziátokat a kocsi, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 10000 Ft-on álló aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6216680508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása