Ceruzahegyezők a 70-es évekből 19.rész
2021. augusztus 05. írta: ToyaHSW

Ceruzahegyezők a 70-es évekből 19.rész

hegyezo19_1.JPG

Ezen a héten sem maradtok a megszokott hegyezők nélkül. Ismét hoztam nektek pár érdekesebb ceruzahegyezőt a 70-es évekből.
Már számtalanszor leírtam, hogy a ceruzahegyezők általában abban az időben iskolai kellékként funkcionáltak, aminek minden tolltartóban külön helye volt. Persze a műanyagok előretörésével egyre több változatban lehetett megvásárolni ezeket a tárgyakat, amelyek között megtalálható volt a tolltartóba való, de a dekorációnak beillő darabokban sem volt hiány.
Az utóbbi hetekben már azokat a hegyezőket osztottam meg veletek, amelyek leginkább egy gyűjteményben vagy egy vitrinben mutattak jól és ma is ilyenekkel folytatom a sort.

Ezúttal is az állatvilágba merülünk el egy kicsit és három újabb hegyezőt mutatok nektek.
A ma bemutatásra kerülő darabok valószínűleg szintén egy sorozatba tartozhatnak, így kerültek együtt ebbe a bejegyzésbe.
A három kisállat egy oroszlán, egy mókus és egy panda, ami kidolgozásában messze a legjobban sikerült állatkás hegyezők közé tartozik. Ez első sorban az állatkák formájának és a rendkívül jól megalkotott szőrnek köszönhető.
A pandán kicsit rövidebb szőrrel találkozhatunk, de a mókuson és az oroszlánon már szép hosszú bunda van.
A bundák természetesen az állatra jellemzőek voltak. Sokat dob a figurákon a nagyon szép szem, amivel mindegyiket felvértezték és ez is növeli a valósághűséget.
Összességében a képeket nézve szerintem Ti is arra juttok majd, hogy ezek a hegyezők valóban igazán szép darabok.
Sajnos a gyártóra utaló jelölés nincs rajtuk, de szerintem nem lövök nagyon mellé ha Kínára tippelek :)

A hegyezők minden esetben az állatkák aljában kaptak helyet és nyitott rendszerűek voltak. Ez azt jelentette akkoriban, hogy a hegyezés során a forgács szabadon távozott a hegyezőből, ezért érdemes volt az papír felett használni a szétszóródás elkerülése érdekében.

Persze ezekkel a ceruzahegyezőkkel is találkozhattok majd, de amíg nem tudom nektek bemutatni őket addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3916641648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása