Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.27.hét
2021. július 04. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.27.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a Heti TOP5 rovatot, amelyben jó áron megvásárolható vagy éppen érdekes és különleges régi játékokat ajánlok a figyelmetekbe.
Ezúttal is a legnagyobb hazai aukciós oldalon nézelődtem és belefutottam néhány igazán szép darabba. Ha nosztalgiázni szeretnétek vagy a gyűjteményetek bővítésén gondolkodtok, akkor mindenképpen tartsatok velem ezúttal is!

0-as-pv-penzverdei-elore-teljesen-felujitott-keszlet-956b_1_big.jpg

PV Előre kisvasút - Egészen kedvező áron kínálják eladásra a PV Előre kisvasútját felújított állapotban. A vagonok, de még a mozdony is átfestésre került, de egyáltalán nem tűnik olyan rossznak a végeredmény.
A vonathoz tartozik trafó és sínek is, így azonnal hadra fogható játékról van szó.
Az ár kicsit magasnak tűnhet (75.000 Ft), de egy PV-s vasút esetében ebben semmi kirívó nincs.

eszak-koreai-tank-harckocsi-elemmel-mukodo-kommunista-lemezaru-jatek-1960-as-evek-e56b_7_big.jpg

Elemes harckocsi - Igazán érdekesen néz ki ez az elemes lemezből készült harckocsi. Nem túl gyakori darabról van szó az egészen biztos.
Az elemes jármű hátsó részén található irányítókar segítségével kormányozható a játék. Bár az eladó észak-koreai játékként hirdeti, de nem hiszem hogy abban az országban gyártották volna a különleges harckocsit.
Az egyik hernyótalp sajnos hiányzik, így ezt valamilyen úton pótolnia kell a vevőnek. 
Bármelyik gyűjteményben helye van egy ilyen szép játéknak, amiért a licit 8999 Ft-os árról indul.

holdauto-es-motor-lemezjatek-e16b_1_big.jpg

Lemezárugyáras játékok - A Lemezárugyár játékait kedvelők számára nem kell bemutatom a képen látható két játékot. A motoros valószínűleg tökéletesen teszi a dolgát, azonban a Holdautót az eladó nem próbálta ki élesben, így az egy kicsit zsákbamacska.
Ami szemmel is látható rajta, hogy az egyik hajtómű és az antenna hiányzik.
Ezek pótlása nem megoldhatatlan feladat, így a jelenlegi 10.000 Ft-os ár sem mondható kiugróan magasnak.

retro-dmsz-versenyauto-c56b_1_big.jpg

DMSZ Formula autó - A DMSZ játékait nagyon sokan ismerik és kedvelik. Általában vannak a nagyon népszerű típusok és minden más.
Az eladásra kínált Formula autó a minden más kategóriába tartozik és még ráadásul hiányos is. Hiányzik a versenyző, a motor, a visszapillantó és dísztárcsa is. A felújítás nem lesz újdonság a számotokra, hiszen egy ilyen autót már én is felújítottam ami nagy segítség lehet nektek is.
A játékért a licit 2200 Ft-ról indul.

fecske.jpg

Fecske autó - Az egykori Budapest Játékgyárban készült ez a lendkerekes Fecske autó. Nem számít túl gyakori darabnak, ahogy egyetlen társa sem amit a játékgyár valaha készített.
A ritkaságának megfelelően még hiányosan is igen keresettnek számítanak ezek a játékok. A most eladásra kínált Fecske autón pedig akad hiányosság. Nincs meg a hátsó lökhárító és a lámpával és hűtőráccsal együtt kialakított első lökhárító sem.
Az ablak viszont megvan, ami hatalmas pozitívum :)
Ahogy említettem igen ritka a játék, így nem csoda hogy a licit 25.000 Ft-nál tart.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1616612624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása