Ghostbusters és a játékok
2021. március 29. írta: ToyaHSW

Ghostbusters és a játékok

A 80-as évek egyik népszerű filmje volt a Ghostbusters, amiben a szellemekkel harcoló tudósok kalandjait követhettük nyomon. A film népszerűségének köszönhetően a későbbiekben rajzfilm is készült a film alapján Real Ghostbusters címmel és talán ennek is köszönhetően a Ghostbusters berobbant a játékok világába is.

Most a film és a rajzfilmsorozat köré felépült játékvilág érdekesebb darabjai közül szeretnék bemutatni nektek néhányat.
Tartsatok velem ezúttal is!

s-l1600_4_1.jpg

A film és a rajzfilm elkészültekor már javában zajlott az elektronikus játékok forradalma, amiből persze a Ghostbusters játékok sem maradhattak ki.
Az elektromos játékok közül egészen sok készült a film és a rajzfilm logójával, amelyek között néhány darab témájában is hozta a Ghostbusters érzést. A kvarcjátékok között megtalálható volt a szellemeket levadászós változat, de még flipper kvarcjátékot is készítettek Ghostbusters logóval.
A mechanikus elven működő játékok között is találkozhattak a gyerekek a Ghostbusters logóval, mivel flipper, sőt még autós játék is készült a filmhez.
Ezeknek a játékoknak jókora része csak újrahasznosítás volt és minimális anyagi ráfordítást jelentett a gyártók részére, de mégis hatalmas sikert arattak akkoriban manapság pedig már a gyűjtők értékes kincseinek számítanak.

28b6639dd00fb0c20ddd02d71631ef17.jpg

Persze mit ér a szellemirtó megfelelő felszerelés nélkül. A Ghostbusters játékok többségét a Kenner cég gyártotta, amit leginkább az akciófigurákat kedvelők ismernek.
A Kenner a Ghostbusters őrületet meglovagolva a megszokottól eltérő kiegészítéseket is gyártott. Ilyen volt többek között a Proton Pack. amiben egy szellemirtó teljes felszerelése megtalálható volt. Ezzel már igazán jókat játszhattak a gyerekek és egy kicsit Venkmannek, Stanznek, Spenglernek vagy Zeddemorenak érezhették magukat.

s-l1600_2.jpg

Ahogy általában minden játékhoz, úgy a Ghostbustershez is elkészült a megfelelő logókkal ellátott kommunikátor, ami ebben az esetben egy gyerekeknek szánt walkie talkies volt. Ezzel a srácok akár a játszótéren vagy a szomszéddal is tudtak beszélgetni különösebb nehézség nélkül.
Ez a játék is számtalan formában és színben készült, de közös volt bennük a Ghostbusters logó minden esetben.

s-l1600.jpg

s-l1600_7.jpgA társasjátékok széles piacán sem kellett nélkülözni a Ghostbusters témájú játékokat, amelyek között megtalálhatóak voltak az összetettebb és az egyszerűbb játékok is.
A klasszikus táblás társasjátékok közül a fenti képen a legklasszikusabb darabot láthatjátok, ami a Real Ghostbusters rajzfilmhez lett kapcsolva, de ezen kívül a gyártók a kártyajátékok között is megtalálták hogy milyen stílusú játékhoz lehetne hozzákapcsolni a film témáját.

ecto-complete.jpg

És akkor jönnek az elmaradhatatlan akciófigurák és a hozzájuk tartozó kiegészítők. Ezen a területen persze az akciófigurák számítottak igazi klasszikusnak, amelyek leginkább a The Real Ghostbusters rajzfilmsorozathoz kapcsolódtak.
Ezen kívül azonban számtalan kiegészítőt is kiadott a Kenner, amelyek közül az Ecto-1 igazi klasszikussá vált mára, de az egykor tűzoltóállomásként funkcionáló főhadiszállást is elkészítette a gyártó. Ezek a kiegészítések teljesen kompatibilisek voltak a figurákkal és ezeknek köszönhetően a gyerekek jobban beleélhették magukat a játékba.

Ehhez a reklámok is nagy segítséget nyújtottak, amelyek közül most egy közel 35 perces dózist tudok megosztani veletek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2716483356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása