Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.13.hét
2021. március 28. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.13.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható érdekes játékokat csokorba gyűjteni nektek.
Ezúttal egy kicsit kiléptem a megszokott aukciós oldal kínálatából és szétnéztem más oldalon is. Most innen szemezgettem nektek érdekes játékokat, amelyekkel érdemes lehet a gyűjteményeteket gazdagítani.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

bd2c0a7280a53306944c6f6cc3907b2d-piko-mixergep-eredeti-dobozaban.jpg

PIKO Mixer - Kezdjük a sort ezzel a valóban elég régi PIKO játékkal. Ahogy azt már többször is elmondtam a PIKO kínálatában nem csak távirányítós autók és vonatok voltak megtalálhatóak, hanem a lányoknak is készítettek érdekes játékokat. Ezek többségének alapjául valami háztartási gép szolgált, de ez teljesen természetesnek számított akkoriban.
A PIKO Mixi mixer egy igazán régi darab, amit igazán az eredeti doboz tesz érdekessé. Ha gyűjtitek az ilyen és ehhez hasonló játékokat, akkor érdemes elgondolkodni a 3500 Ft-ért árult játék megvásárlásán.

f5a8580b34ef1d29a1a8828d999be37e-retro-trafikaru-bazararu-elemes-motoros-mobil-csonak-kadjatek-nincs-tesztelve-25-cm-a-kepek-szerint.jpg

Trafikos motorcsónak - Egy igazi hazai játék, amire egészen biztosan sokan emlékeztek. A játék műanyagból készült ám a lelke a pilóta mögött található hatalmas lendkerék volt, ami biztosította a hajócsavar forgását.
A lendkereket eredetileg egy műanyag szalaggal lehetett működésbe hozni, ami már szinte egyetlen egy játékhoz sincs meg. Ennek ellenére is érdekes darab, amin még a matricák is megmaradtak.
Ehhez a játékhoz most 3990 Ft-os áron juthattok hozzá.

074361fb8bc7ffdb09cb35057855fa38-retro-szovjet-taviranyitos-harckocsi.jpg

Távirányítós szovjet harckocsi - Egy egész sorozat készült a különböző típusú távirányítós szovjet harckocsikból. Ennek a sorozatnak az egyik darabja a most eladásra kínált játék.
A harckocsi egészen kiváló állapotban van. Minden funkció tökéletesen működik rajta és a enyémmel ellentétben még a gépfegyver is eredeti a tetején és a játéknak a kartondoboza is megmaradt.
Az ár 9000 Ft, ami nagyon jó árnak számít.

a71a7df0c6c0215690be7172f62f8d99-retro-tarsasjatek-tortenelmi-fejtoro-1959-bol-.jpg

Történelmi fejtörő - Egy klasszikus hazai kártyajáték, amivel a történelem tudást lehetett bővíteni. A Történelmi fejtörő kártyában különböző híres események képeit lehetett látni, amelyekhez a kártyák hátoldalán kérdések kapcsolódtak.
Ezekre a kérdésekre kellett válaszolni. A játékot az nyerte meg, aki több kérdésre tudott válaszolni és több kártya volt előtte a parti végén.
A kártya nagyon olcsón, 2800 Ft-os áron vásárolható meg.

38e82b39563104629a48fc793ae640b2-retro-orosz-asztali-rugos-foci-lemezjatek-fellelt-hianyos-allapot.jpg

Szovjet rugós foci - Ahogy nekünk, úgy a szovjet gyerekeknek is megvolt a saját rugós focijuk. Persze a Szovjetunióban több ilyen játék is készült, ám ez egy igazi klasszikus darab.
Igaz nincs a legfényesebb állapotban és hiányosságai is vannak (az egyik kapu és a két kapus), de ezeket egy kis ügyességgel azért nem lehetetlen pótolni.
A játékért az eladó 1500 Ft-ot kér.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9816482814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása