Star Trek: The Next Generation játékok
2021. március 15. írta: ToyaHSW

Star Trek: The Next Generation játékok

Ahogy a múlt héten, úgy ezúttal is még egy kicsit foglalkozom a Star Trek játékokkal. Szerencsére a Star Trek világa hatalmas és számtalan sorozat és film készült erről a csodálatos univerzumról.
Az eredeti sorozat mellett a The Next Generation (Az új nemzedék) örvend hatalmas népszerűségnek, amit persze a játékgyártók is igyekeztek azonnal kihasználni. Ebben a bejegyzésben azokat a játékokat igyekszem bemutatni nektek, amelyek ehhez az 1987-ben elindult sorozathoz kapcsolódnak.
Tartsatok velem ezúttal is!

img_4915_3.jpg

Ha Star Trek, akkor ahhoz hozzátartoznak a fegyverek. A világnak részét képezik a konfliktusok, amelyek megoldása nem mindig megy diplomációval.
Ilyenkor előkerül a Star Trek világának fegyvere a Phaser, amivel minden konfliktus pillanatok alatt rendezhető. A játékgyártók persze azonnal elkezdték gyártani a különböző Phasereket, amelyek közül néhány darab egészen szépen és élethűen sikerült és ettől többre nem is volt szükségük a gyerekeknek.

53c6cd66-03cb-11e6-92cc-0cf05d131134.jpg

tiger-startrektngbox.jpgA The Next Generation forgatásának idején már javában terjedtek a különböző elektromos kvarcjátékok. Furcsa is lett volna, ha ebből egy sci-fi sorozat maradt volna ki.
Több kvarcjáték is készült a sorozathoz, amelyekben persze az űrhajóval kellett lavírozni különböző pályákon. A játékok nem voltak túl izgalmasak, de ettől a játékstílustól nem is lehetett fergeteges játékmenetet várni.

shuttlecraft.jpg

A járművek szintén fontos szerepet kaptak a sorozatban. A sorozatban feltűnő űrhajók többségét elkészítették játék változatban is. Legyen szó egyszerű űrkompról vagy Borg űrhajóról, a sorozatot néző gyerekek számára akkoriban minden típus elérhető volt.

2e4d9880ebe887129ef21d0e4cb2c925.jpg

tng-lot-star-trek-tng-bridge-playset_1_36ff813a2652b7f6a7b06c139e7dc0b9.jpgAkciófigurák, ezek tényleg minden sorozathoz elkészültek. A The Next Generation karakterei ráadásul tényleg felismerhetőek és azonosíthatóak is.
Legyen szó Picard kapitányról, Dataról vagy Geordiról. Persze a gyakori szereplőkön kívül ritkábban feltűnő figurák is elkészültek, amelyek közül a Galoob darabok talán a megjobbak.
Az akciófigurák mellé persze különböző kiegészítéseket is lehetett vásárolni, amelyek között a híd, egy szétnyitható Borg űrhajó és más érdekességek is megtalálhatóak voltak.

91wpvchor3l_ac_sl1500_1.jpg

A puzzle játékok szintén töménytelen mennyiségben és minőségben várták a sorozat rajongóit. Az egészen komoly és összetett kirakósokon kívül a sokkal egyszerűbb, sokkal inkább gyerekeknek készült változatok is megtalálhatóak voltak a kínálatban.

pic19616.jpg

Végül, de nem utolsó sorban a társasjátékok területén is elfoglalta a helyét a sorozat. Készültek a játékból különböző táblás társasjátékok, de a kártyajátékokat kedvelőknek sem kellett nélkülözniük a sorozatot.
Lényegében a társasjátékok teljes területét lefedte a sorozat, amelyek között mindenki megtalálhatta korának, stílusának és ízlésének leginkább megfelelő játékot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5716465792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása