Régi harci játékok 5.rész
2020. december 21. írta: ToyaHSW

Régi harci játékok 5.rész

Ezen a héten folytatom az elkezdett sorozatot, amelyben ezúttal a régi játék fegyverek közül igyekszem megmutatni nektek néhány érdekesebb darabot.
A fegyverek a harci játékok legalapvetőbb részét képezik és szinte a kezdetektől jelen vannak a játékok között. Természetesen a játékgyártók igyekeztek minden kornak a fegyvereit elkészíteni a gyerekeknek, így mindenki megtalálhatta a megfelelő fegyvert a játékhoz.

Akkor bele is vágok a közepébe és nézzünk néhány érdekesebb darabot a gyerekeknek készült fegyverek közül.

s-l1600.jpg

Képen a Tigrett Enterprises által készített Zoomerang Gunt láthatjátok. A fegyver igazán érdekes darab, ugyanis a ravasz meghúzását követően egy szalag jött ki a pisztoly csövéből, ami aztán visszahúzódott a helyére.
A fegyver műanyagból készült és az 50-es évek egyik érdekes darabjának számít. Manapság is megvásárolható ilyen-olyan állapotban az Ebay-en, így érdemes keresgélnetek nektek is.

s-l1600_1.jpg

Amerikában is készültek érdekes fegyverek az 50-es években. Ezek közül az egyik az Unique Art MFG Co. Inc. által gyártott gépfegyver.
A játék érdekessége, hogy teljesen lemezből készült, gyönyörű grafikával és természetesen a belsejében egy óraműves szerkezettel. A felhúzást követően már csak a ravaszt kellett meghúzni a gyerekeknek és máris kelepelő hangon életre kel a fegyver.
Természetesen ezt is meglehet vásárolni mind a mai napig, persze mélyebben a zsebetekbe kell nyúlni ha egy ilyen régi játékot szeretnétek magatoknak.

s-l1600_2.jpg

A képen a Modern Toys Baby Machine Gun fegyvere látható. Persze ez is egy lemezjáték, ahol a ravasz meghúzását követően a Rakétapisztolyhoz hasonlóan szikrázó fényeket kaptak a gyerekek egy tűzkőnek köszönhetően.
A grafika kicsit sci-fis, de ez egyáltalán nem zavaró.
Nekem nagyon tetszik a fegyver stílusa és azonnal magával ragadott. Szerintem így voltak ezzel régen a japán kisgyerekek is.

s-l1600_3.jpg

Természetesen a nagyon komoly fegyverek is képviselték magukat a játékboltok polcain. Ilyen volt többek között a TN Mark által készített War Machine Gun fegyver is.
Ez egy alapvetően elemes játék volt, ami hangot és fényt is adott ki magából.
Amivel a gyerekeket levette a lábáról a játék az a méret volt, ugyanis ez egy több mint 50 cm nagyságú játékról van szó.

1532423625_613_s-l1600.jpg

Ha fegyver, akkor nem maradhat ki a felsorolásból a klasszikus amerikai winchester sem. A Winchester fegyverek több gyártónál is feltűntek különböző formában.
A fegyver természetesen pontosan úgy működött mint a valódi és erre komoly reklámkampányt építettek fel olyan gyártók mint a Mattel.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6516353976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandiras2 2020.12.23. 20:51:22

Az a Winchester az valami gyönyörű.
A mai érzékeny lelkű idióták infarktust kapnának csak a látványától, pedig generációk tanultak fegyver kontrollt, biztonságos fegyver használatot, és fegyelmet az apjuk tanítása nyomán.
süti beállítások módosítása