Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.47.hét
2020. november 15. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.47.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem ezúttal is öt érdekes régi játékot ajánlani a gyűjtőknek és a nosztalgiázóknak.
Ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatából válogattam, amelyeket érdemes időnként nektek is átpörgetni.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

retro-anker-barkas-jatekauto-ndk-kisauto-posta-c81b_2_big.jpg

Lendkerekes Barkas - Az NDK Anker cégnek nagyon sok játékot köszönhetünk. A játékgyár legjellemzőbb termékei a kisautók voltak, amelyek között megtalálhatóak voltak a távirányítós, felhúzós és lendkerekes kisautók is.
Most ez utóbbiból ajánlok a figyelmetekbe egy gyönyörű állapotban megmaradt Barkas mikrobuszt. 
Az eredeti dobozos játék kikiáltási ára 1 Ft.

raba-billencs-lemezarugyari-jatek-c81b_6_big.jpg

RÁBA billencs - Ami az NDK-ban a PIKO vagy az Anker volt, nálunk olyan volt a Lemezárugyár. A hazai gyártó természetesen igyekezett a játékpiacot is lefedni, aminek köszönhetően nagyon sok klassz és kultikus játékot kaptunk tőlük.
Ezek közé tartozik a fémből készült Rába teherautó is, amelynek most a billencses változatán akadt meg a szemem, ami egészen szép állapotban vészelte át az eltelt éveket.
Hiányosságot nem nagyon lehet látni a kisautón, így a 8000 Ft-os kikiáltási ár elgondolkodtató.

4-db-igra-jatek-kisauto-dobozaval-581b_1_big.jpg

Igra Old Timer kisautók - Igazán nemzetközire sikerül a mai ajánló, ugyanis most a Csehszlovákiában gyártott Old Timer kisautók közül négy darabot ajánlok a figyelmetekbe.
A játékautókat az Igra készítette és inkább dekorációra mint napi játékra voltak alkalmasak. A csehszlovák autógyártás régi kincseit igyekeztek bemutatni ezzel a sorozattal, ami összesen 22 darabból állt.
Most négyet tudtok megvásárolni egyben fix 6000 Ft-os áron, ami nagyon-nagyon kedvező.

regi-nemet-kisvasut-981b_1_big.jpg

Spielzeugbahn - Ismét egy NDK-ban készült régi játék, amit véletlenül ismét az Anker gyártott. A régi felhúzós szerkezettel ellátott műanyag kisvasutat Tornado, Spielzeugbahn és Ankerbahn 2128 név alatt is árulták.
A dobozban megtalálható volt egy mozdony, néhány vagon és az egyszerű körpályához szükséges sínek is. A játék egyetlen hibája, hogy a mozdony teteje hiányzik, amit azért egy ügyes gyűjtő elég könnyen tud pótolni.

retro-kinai-kiteros-jatek-me-611-771b_2_big.jpg

ME-611 Platform Truck - Az ajánló végére pedig egy apró kínai csodát ajánlok a figyelmetekbe. Az ME-611 Platform Truck nem egy túlságosan gyakori darab, így a maga nemében igazi különlegességnek számít.
Az elektromos hajtással rendelkező bolygókerekes játék kiváló állapotban maradt meg, ami még érdekesebbé teheti a kínai játékokra ugró gyűjtők szemében.
Az ár jelenleg 9500 Ft, de ettől sokkal-sokkal többet ér ez a játék, szóval licitre fel!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2816286422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása