Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.46.hét
2020. november 08. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.46.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben ezúttal is igyekszem jó áron meghirdetett érdekes játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Úgy gondolom ezúttal is érdekes és különleges játékokat szedtem nektek csokorba, amelyek bármelyik gyűjteményben jól mutathatnak, így azt javaslom tartsatok most is velem!

lemezarugyari-elso-szerias-versenyauto-nagyon-szep-allapotban-lemezarugyar-auto-e51b_2_big.jpg

Lemezárugyár kisautó - Kezdésnek egy igazán érdekes és régi Lemezárugyárban készült kisautót ajánlok a figyelmetekbe. Ennek a kocsinak egy modernebb változatával találkozhattunk a 70-es években a trafikokban.
A kocsi természetesen lemezből készült és a kidolgozása is kellően érdekes. Az aprócska kerekek, a versenyző és a kocsi formája is magával ragadó.
Természetesen ez egy nem túl gyakori játék, így az ár sem mondható csekélynek, hiszen a licit jelenleg 7500 Ft-on áll és még a kocsi nem érte el a minimálárat.

retro-plasticart-billencs-jatekauto-ndk-kisauto-c51b_3_big.jpg

Lendkerekes teherautó - Az NDK Plasticart neve egészen biztosan sokatoknak ismerősen cseng. A blogon többször is olvashattatok az NDK játékgyártó játékairól, amelyek között az autópályától kezdve a kávéfőzőig egészen sok minden megtalálható volt.
Most egy lendkerekes teherautót ajánlok a figyelmetekbe, ami a 80-as évek elejéről származhat. A billenőplatós lendkerekes műanyag játék egészen szép állapotban maradt meg.
A licit 1 Ft-ról indul, így érdemes figyelni az aukciót.

regi-retro-trafikarus-szovjet-lemez-muanyag-felhuzos-kisvonat-951b_5_big.jpg

Szovjet cirkuszos vonat - Ismét egy klasszikus játék a Szovjetunióból. A képen egy felhúzós szerkezettel ellátott vonatot láthattok, aminek legérdekesebb része maga a kidolgozás.
A mozdony és a vagonok fixen vannak összekapcsolva és a játék ennek megfelelően tud előre haladni. A mozgása egy kicsit kanyargós, de érdekes.
A mozdony műanyagból készült, míg a vagonok lemezből lettek kialakítva. A játékhoz sajnos nem jár kulcs, de ezt egy kis szerencsével találhattok otthon is vagy készíthettek magatok.
Az eladó 1000 Ft-ot szeretne kapni ezért a játékért, ami egyáltalán nem magas ár.

szovjet-fem-taviranyitos-jatek-cadillac-eldorado-f41b_38_big.jpg

Szovjet távirányítós limuzin - Ismét egy kultikus játék, ami még hiányos és működőképtelen állapotban is értéket képvisel.
Ez pedig nem más mint a Szovjetunióban gyártott távirányítós limuzin kisautó. A kocsi több változatban is készült, ez éppen a motoros változata. Sajnos az egyik fecskefarok elveszett az évek alatt, de a plexiből készült tető és a távirányító megmaradt.
Sajnos jelenleg nem működőképes a játék, de valószínűleg azért menthető még.
A licit jelenleg 12.650 Ft-on áll.

regi-lehmann-bob-nr-925-made-in-germany-951b_1_big.jpg

Lehmann Bob - A Lehmann neve ismerősen csenghet a blog látogatói számára. Nem is olyan régen mutattam be nektek a Lehmann Rigi sífelvonót videóban.
Természetesen a német Lehmann cég sokkal egyszerűbb kis játékokat is készített. Ilyen volt többek között a lendkerekes bob is, amelyet eredeti csomagolásban szerezhettek most. A licit 3000 Ft-ról indul ebben az esetben.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8316278052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása