Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.37.hét
2020. szeptember 06. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.37.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem hétről-hétre jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal ismét a legnagyobb hazai aukciós oldal kínálatát néztem át és akadtam néhány egészen jó játékra.

Tartsatok velem ma is a régi játékok világába!

retro-taviranyitos-auto-0ffa_1_big.jpg

GNOM-3 Expedíciós jármű - A blogon már szöveges és videó formában is bemutattam nektek a Szovjetunióban gyártott RC távirányítóval felvértezett GNOM-3 sorozat több darabját is.
Az expedíciós jármű még videóban is szerepelt, így nem lehet ismeretlen a számotokra. Szerintem egy nagyon különleges játék, amit érdemes a gyűjteményetekbe tudni nektek is.
Most erre lehetőségetek is nyílik, hiszen a sárga színű járművet 15.000 Ft-os áron kínálja az eladója.

oc-85-taviranyitos-szovjet-muanyag-tank-fdfa_6_big.jpg

OC 85 távirányítós harckocsi - A blogon néhány hete bemutattam nektek ezt a játékot, ami hozzám is kicsit hiányos állapotban érkezett meg.
Most egy sokkal jobb állapotban megmaradt darabot ajánlok a gyűjtők figyelmébe, aminek összesen az elemtartófedele hiányzik. Ha a gyűjteményetekben eddig nem volt meg az OC85, akkor itt az ideje pótolni azt.
A játékot az eladó 5000 Ft-os fix áron hirdette meg.

lemezarugyar-lendkerekes-repulogep-regi-lemezjatek-edfa_6_big.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lemezárugyár lendkerekes repülőgép - A Lemezárugyár játékai mindig nagy népszerűségnek örvendtek a gyűjtők körében. A különböző fémből készült játékaival ismerté és szeretetté vált cégnek volt néhány olyan játéka, amit ma előszeretettel keresnek a régi játékok kedvelői.
Ilyen volt a lendület repülőgép is, aminek egy egészen jó állapotban megmaradt változatára akadtam most rá. Bár a repcsinek vannak hibái, de ne feledjétek ez már nem mai játék.
A licit 14.900 Ft-ról indul.

hagymacska-bolygokerekes-autoban-regi-retro-szovjet-jatek-9efa_1_big.jpg

Bolygókerekes szovjet kisautó - Volt már szó a blogon a Szovjetunióban kicsiknek készült bolygókerekes kisautókról. Már néhány darabot be is mutattam nektek és akkor is megemlítettem, hogy ez a sorozat sokkal több darabból áll.
Most egy olyan darabra akadtam rá, ahol a mesékből ismert Hagymácska foglal helyet a vezetőülésben.
A kocsi amúgy teljesen korrekt állapotban van, így ideális esetben egy gyűjteményben lenne a helye. Az ár sem veszélyes, hiszen 5000 Ft-os fix áron tudhatjátok magatokénak az elemes játékot.

retro-mezga-csalad-tologatos-kirako-tili-toli-2ffa_1_big.jpg

Mézga család tili-toli - A klasszikus 15-ös játékkal nagyon sokan találkoztatok gyerekként. A 4x4-es mezőn 15 mozgatható lap volt megtalálható, amelyek függőleges vagy vízszintes elmozgatásával kellett kirakni a megfelelő képet.
Eredetileg számokat kellett sorba rendezni, de a hazai kisipar gyorsan felfedezte, hogy a mesefigurákkal díszített játékokra nagyobb a kereslet. Így készült a most eladásra kínált Mézga Aladárt és Mézga Krisztát ábrázoló játék is, amit most akár Ti is a gyűjteményetekben tudhattok.
A licit 1500 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1116192476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása