Néhány nap Dániában...
2020. augusztus 27. írta: ToyaHSW

Néhány nap Dániában...

gettyimages-939223786-2c1df460a4754524962d824b363c82fe.jpg

Általában nem szoktam nektek beszámolni arról, hogy merre töltöm a szabadidőmet. Ez szerintem magánügy és csak rám tartozik, ráadásul itt a blogon ezt általában észre sem lehet venni.
Amiért most mégis kivételt teszek az az, hogy egy olyan országban jártam ahova nagyon keveseket vet el a sors. Igyekeztem itt is régi játékos szemmel nézni a dolgokat és így bemutatni nektek az általam látott dolgokat.

Nem titok, hogy Dániában töltöttem néhány napot. Mivel már másodjára jártam az országban, így egy kicsit több időm volt megfigyelni a dolgokat. Ellátogatni érdekes helyekre és néhány olyan helyre ahol régi játékokra is rá lehet akadni.

Dániáról érdemes tudnotok, hogy a világ egyik legboldogabb országa. Alapvetően egy jóléti társadalomról van szó, ahol bizony néhány esetben nagyon a pénztárcába kell nyúlni, néhány esetben pedig alapvetően egyáltalán nem kell a pénztárca után kotorászni.
A múzeumok az utóbbi kategóriába esnek. Ezek az intézmények minden esetben ingyen látogathatóak és tényleg kiváló kikapcsolódást jelentenek.
Több múzeumban is jártam, de a témához kapcsolódóan csak egy kiállítást néztem meg, amelyen régi számítástechnikai berendezések voltak láthatóak. Az itt készített képeimet kicsit lentebb találhatjátok galériába gyűjtve.

Ahogy említettem Dánia alapvetően egy jóléti társadalom, ahol azonban nagyon figyelnek egymásra az emberek. A használt tárgyakat egészen biztosan piacokon is értékesítik a nagyvárosokban, de sokan inkább különböző karitatív szervezetek boltjaiba adják be ezeket.
Itt magyar szemmel egészen elképesztő árakon lehet hozzájutni jó állapotban megmaradt dolgokhoz, amelyek között természetesen játékokat is lehet találni.
Ehhez a Rode Kors Butikokat vagy a Danmission Genburg adott boltjait érdemes felkeresni. 
Ezekben a boltokban minden (is) megvásárolható. Ruhák, lakberendezési tárgyak, elektronikai eszközök és természetesen játékok is.

Az árak persze elég változatosak, de a bolti árakhoz mérten sokkal kedvezőbbek. Egy elég komoly autópálya játékért 120 dán koronát, egy csomag régi kártyáért 5 koronát, más játékokért 10-20 koronát kell leszurkolni a kasszánál, de egy valódi íróasztal méretű orgonáért is csak 150 koronát kellett volna fizetni. Ez utóbbi esetben a szállítás kicsit bajos lett volna Magyarországra...
Természetesen azon kívül, hogy érdekes portékákhoz lehet jutni így az sem utolsó szempont, hogy a bevétel jó célt szolgál minden esetben.

Persze azért néhány apróságot én is beszereztem a Danmission Genburg helyi boltjában, amelyeket a későbbiekben majd bemutatok nektek itt a blogon.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2116133472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása