Guisval katalógus 1972
2020. július 01. írta: ToyaHSW

Guisval katalógus 1972

guisval_camp_c3_a9on_pocket_catalog_1972_brochures_and_catalogs_9830a017-1fce-46bd-8fe0-7d118bca928c.jpg

Mivel szerda van, így jön a megszokott katalógus nap. A múlt héten végére értünk a Scalextric kiadványoknak, így most egy újabb gyártó katalógusát hoztam el nektek.
Ezúttal a spanyol Guisvallal ismerkedhettek meg.
Azért a képek előtt néhány szóban szeretném bemutatni a céget, aminek kiadványaival az elkövetkezendő néhány hétben az oldalon találkozhattok.

A Guisval céget Alicantéban alapította három barát, akik eredetileg is a játékgyártásban tevékenykedtek a Paya Hermanos cégnél. A három gyártási tapasztalattal rendelkező jóbarát Francisco Guillem, José Luis Serralta és Ramón Valero nevük betűiből alakították ki a cég nevét, így lett Guisval.
A gyártás 1962-ben indult be és kisautók és más járművek gyártására specializálták magukat. A gyár 1:23-as méretaránytól gyártott járműveket 1:87-es méretarányig.
A legnépszerűbbnek a Champion sorozat számít, ami a gyűjtők becses kincse lett. A Guisval termékeivel mind a mai napig lehet találkozni, ami annak köszönhető hogy a cégvezetés jól pozicionálta magát és nem törekedett túlságosan az amerikai piacra és Spanyolországban tartotta a gyártást.
Manapság már kibővült termékpalettával várja a vásárlókat a Guisval, amin a kisautók mellett építőjátékok, különböző játék kiegészítők és street surfing boardok is.

Az oldalon persze a cég régi katalógusait igyekszem megosztani veletek, amelyek közül elsőként az 1972-es kiadványt lapozgathatjátok át.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3015976640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása