Régi játékokkal is van munka 2. - 4.rész
2020. május 01. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 2. - 4.rész

itesfinal.JPG

A tegnapi bejegyzést követően úgy gondoltam talán érdemes lenne a mai napon pontot tenni az Ites Tyrrell 05-ös felújításának a végére, így szokatlan módon a mai napon is ezzel a játékkal foglalkozom majd.
Ahogy azt tudjátok a sorozat első részében felmértem a hibákat, a másodikban a távirányítóval foglalkoztam, a harmadik részben pedig a karosszériát igyekeztem rendbe hozni.

A játék nagy vonalakban ezzel lényegében el is készült. Már csak az alvázban található mechanikai részekre kell néhány percet pazarolni, összeszerelni az autót és szokás szerint el kell még készíteni a matricázást.
A kocsi alvázában kapott helyet az elektromos motor, amit most így szétszedett állapotban érdemes egy kicsit megkenni, ha hosszú évekig szeretnénk még biztonságban tudni a játékot és a távirányító segítségével a motor két végére juttatott kenőanyagot bedolgoztatni a motoron belülre.
Ezt követően még a kormányzást is érdemes egy kicsit tesztelni. A visszahúzásért felelős rugót megnézni és természetesen a távirányítón található kormány segítségével ellenőrizni a kerekek mozgatását. Ha valahol akadozást tapasztalunk, akkor azt kenőanyaggal érdemes gyógyítani ebben az esetben is.

Ha mindennel elkészültünk, akkor jöhet az összeszerelés, ami már szinte tényleg az utolsó lépés. Az ITES Formula 1-es sorozatánál három csavar fogja össze az alvázat és a karosszériát. Ezek közül a csavarok közül kettő található a játék hátsó részén, egy pedig az autó orránál.
Az első csavar berakása nem lehet gond senki számára, azonban a hátsó két csavarnál érdemes figyelni egy kicsit. Itt arra kell ügyelni, hogy a kipufogók jó helyre kerüljenek. A kipufogóknak pontosan kell illeszkedniük az alvázon található két furat fölé, ugyanis másképp nem lehet a karosszériát felhelyezni csak alkatrésztöréssel. 
Szerencsére már nem ez az első ITES játékom amit szétszerelek, így ez lényegében rutinmunka volt számomra, így az összeszerelés után következhetett a matricázás.

Az ITES ennél a játéknál egyszerű papíralapú matricákat használt, amelyeket azonban nem lehetett szépen leszedni a karosszériáról, így minden matricát újra le kellett gyártanom.
Amiben egészen biztos voltam, hogy az autó orrán és a két oldalán egy-egy ovál matrica volt megtalálható 3-as számmal és Tyrrell felirattal. A többi matricára viszont rá kellett keresnem az interneten. Szerencsére a szárnynál lementett fényképen ebben az esetben is használhatónak bizonyultak, így innen megtudtam hogy a kocsin ELF, Dunlop, Champion és egy ITES Racing Team matrica volt megtalálható és a helyüket is pontosan felmérhettem.
Abból, hogy pontosan tudtam hova kell kerülni a matricáknak a méreteket is meghatározhattam és így már semmi nem állhatott az utamba az elkészítéshez.
A matricák egy részét az interneten található különböző logók segítségével készítettem el, de az ITES Racing Team matricánál ügyeskednem kellett, ugyanis ilyen matricát nem lehet képen találni.
Persze valahogy ezt is elkészítettem és neki állhattam a próbanyomtatásnak. Mindenképpen ezt a megoldást ajánlom nektek is, ugyanis ekkor még nem kell színesben dolgozni és a matricákat sima papírból elég elkészíteni és a megfelelő helyre illeszteni.
Miután a méreteket pontosítottam jöhetett az éles nyomtatást egy etikettre, majd a kivágás és a ragasztás.
És ezzel az utolsó lépéssel el is készült az autó, ami természetesen bekerült az ITES Formula 1-es sorozatába a polcon.

Remélem legalább annyira élveztétek ezt a felújítást is mint én és sikerült néhány újdonságot is megosztanom veletek.
Ha bármilyen kérdésetek lenne, akkor szívesen állok a rendelkezésetekre itt a komment részen, Facebookon vagy emailben.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2015652998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása