Ritka és értékes régi játékok 9.rész
2020. február 24. írta: ToyaHSW

Ritka és értékes régi játékok 9.rész

Ahogy azt az elmúlt hetekben már megszokhattátok a hétfői napon ritka és érdekes régi játékokat mutatok nektek a világ különböző tájairól, különböző árfekvéssel.
Ezúttal elérkeztünk a számunkra is 'elérhető' kategóriához a 200.000 és 100.000 Ft közé eső játékokhoz, amelyekből nagyon sokat találni a külföldi aukciós oldalakon. Persze itt is vannak igazi tömegcikkek, de azért néhány igazi gyöngyszemre is rálehet akadni.

Tartsatok velem ezúttal is és csodálkozzunk rá együtt a különleges régi játékokra!

s-l1600_8.jpg

A képek a Gescha Combi 3 készletét láthatjátok. A fiúk pontosan tudják, hogy mennyire király dolog is volt az építőjátékokból valami klasszat összrakni.
A Combi 3 ennek kiváló példája volt. hiszen markolós, billenőplatós és rönkszállító autót is építhettek a dobozban található alkatrészekből a gyerekek. Ilyen állapotban ez sem egy gyakori játék, így szerintem azt is mondhatjuk, hogy kedvező a 176.000 Ft-os ár.

s-l1600_10.jpg

A képek a Schuco Elektro-Alarm Car autója látható, ami mindent tudott amire a 60-as évek gyerekei vágyhattak. Volt itt távirányító, villogó, elektromos szerkezet és gyönyörű szép kidolgozás.
Az ámulatba ejtő állapotban megmaradt autóért talán ezért is kérnek általában 170.000 Ft körüli összeget.

s-l1600_11.jpg

Ismét egy rendőrautó, de ezúttal Japánból. Az Ichiko cég által gyártott Gang Buster autó egy lendkeres játék volt, ami kidolgozásával szerintem azonnal elbűvölte a gyerekeket.
A szépen kidolgozott kisautót 1959-től gyártották és az évek alatt csak a rendőr kidolgozása változott a játékon. Egy szebb és hiánytalan állapotban megmaradt dobozos darabért manapság már 170.000 Ft körüli összeget kellene leszurkolnunk.

s-l1600_12.jpg

A képen ismét egy érdekes japán játékot láthattok. Ezúttal a Yonezawa által készített Friction Skier játékra csodálkozhattok rá, ami egy lendkerekes sízőt ábrázol.
Mivel lendkerekes játékról van szó, így pontosan tisztában lehettek a működésével is. Persze mára ez a játék is nagyon ritkának számít, ennek köszönhetően a szép és dobozos változatokért nem ritkán elkérnek 160.000 Ft körüli összeget is.

s-l1600_14.jpg

A képen a Smith and Miller cég tűzoltóautóját láthatjátok, amit az 50-es években gyártottak. Van itt minden, amire akkoriban egy gyerek vágyhatott. Forgatható, kitolható, billenthető létra, lekapcsolható és letalpalható vontatmány. A játék akkoriban sem volt olcsó darab, de mára 140-150.000 Ft közé tehető az ára a viszonylag egyben maradt példányoknak.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4315490162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása