Ritka és értékes régi játékok 8.rész
2020. február 17. írta: ToyaHSW

Ritka és értékes régi játékok 8.rész

Folytatom a ritka és értékes régi játékokat bemutató 10 részes sorozatot. Ezúttal a 8.részhez értünk, amelyben ezúttal a 300 és 200.000 Ft közötti árkategóriában keresgettem nektek játékokat.
Ezek már azok a játékok amelyekkel szerencsés esetben akár már itthon is találkozhattok piacokon, régiség vásárokban. Járjatok Ti is nyitott szemmel, hátha ráakadtok valami hasonló kincsre majd az árusoknál vagy a hazai aukciós oldalak kínálatában.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

s-l1600_1.jpg

Ezzel az autóval azért valószínűleg nem nagyon fogtok találkozni itthon, lévén az USA-ban került gyártásba. A Marx játékgyár adott egyedi Disney külsőt az egyik kisautójának, amivel a játékpiacon azonnal sikert lehetett aratni.
A kisautó a 40-es években készült, ennek köszönhetően az ára is általában 2 és 300.000 Ft között alakul a külföldi aukciós oldalakon.

s-l1600_4.jpg

A képen a Tippco egyik klasszikus lemezjátékát láthatjátok, ami óraműves szerkezettel üzemelt. Az aprócska repülőgép természetesen szétszedhető volt darabjaira és eredetileg bombák is lógtak a szárnyakon.
A játék elindítását követően a játék elkezdett előre haladni, a légcsavarja forgott és egy idő után a bombákat is leejtette.
Igazi kis mérnöki bravúr ez a játék, ami eredeti dobozban, közel hiánytalan állapotban bizony 260.000 Ft körüli áron keresi új gazdáját.

s-l1600_5.jpg

A képen a Gilbert játékgyár által készített James Bond Aston Martin DB5-ösét láthatjátok. Ez az aprócska játék olyan extrák voltak megtalálhatóak mint a hátsó ablak mögött felnyíló golyóálló páncél, a katapultülés, a kerekekből oldalra kijövő éles karmok vagy a forgatható rendszámtábla.
Természetesen ahogy gondolhatjátok erre a játékra is igazán nehéz szép és hiánytalan állapotban ráakadni. Ha sikerül, akkor bizony a 260.000 Ft feletti árra számíthattok.

s-l1600_6.jpg

A képen a Yonezawa által gyártott Gull Clipper repülőgép dobozát láthatjátok. A játék egy egyszerű lemezből készült repülőgép, ami alkatrészekre bontva kapott heylet a dobozban.
A gyerekek a játékhoz első lépésben összerakták a játékot és indulhatott is a szórakozás. Természetesen a légcsavar ezen a repülőgépen is forgott.

s-l1600_7.jpg

A képen a Steve Zodiac's Fireball XL5 Space City készlet látható. Sajnos ez nagyon keveset mond nekünk kelet-európaiaknak, de 1962-ben az USA-ban egy nagy népszerűségnek örvendő gyerekeknek készült sci-fi bábsorozat volt a Fireball XL5.
Ennek főszereplője volt a sármos Steve Zodiac. A játékkészlet ennek a sorozatnak az alapján készült és természetesen a figurákon kívül az XL5-ös űrhajó ás sok kiegészítés is megtalálható volt a csomagban.
Ez is egy olyan játék lett mára, amit szinte lehetetlen jó állapotban, hiánytalanul megszerezni. Talán ezért is ér ez a készlet is közel 250.000 Ft-ot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5515478046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása