Gyalogosok válaszúton társasjáték
2020. január 23. írta: ToyaHSW

Gyalogosok válaszúton társasjáték

gyalogosok_1.JPG

A Gyalogosok válaszúton játékot szeretném a mai napon bemutatni nektek. Ez egy igazi kicsiknek készült társasjáték, akikkel a gyalogos közlekedés alapvető szabályait szerették volna megismertetni a készítők.
A játék a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium megbízásából készült és többek között Csóti Ferenc, Pál Nagy Balázs, Tóth István és Orosz Éva Andrea dolgozott a játékon.

Amúgy egy egyszerű dobókockás játékról van szó, ahol a gyerekek a színes mezőkön lépdeltek a kockadobás értékének megfelelően. Ha piros mezőre lépett valamelyik játékos, akkor a piros mező mellett található képen látható közlekedési szituációt kellett ismertetni és meg kellett osztania a többi játékossal, hogy mire is kell figyelni az adott esetben.
A táblán található rajzok között a zöld kerettel jelölteken olyan képek láthatóak, ahol betartásra kerülnek a közlekedési szabályok, míg a piros kerettel ellátott rajzokon szabályok megszegése történik éppen.

A játékban nagyon fontos szerep jut a játékszabálynak is, ahol le van írva minden rajzhoz, hogy mit kellett volna észrevenniük a gyerekeknek.
A társasjátékot minimum 2-en, maximum 4-en tudták játszani egymás ellen. Ehhez pedig mindenkinek járt egy kartonból készült bábú is, amit műanyag talapzatra kellett felhelyezni.
Ezt követően már csak el kellett foglalni a start mezőt és máris indulhatott a csata, hogy ki a legjobb a közlekedési szabályok ismeretében.

Ez egy nagyszerű oktató társasjáték, amit egészen biztosan szívesen fogtak a kezükbe a legkisebbek. Persze nem annyira régi a játék, de úgy gondoltam a különlegessége és ritkasága okán mindenképpen érdemes a bemutatásra.
Természetesen a múzeumban is találkozhattok majd ezzel a társasjátékkal, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4915423348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása