Scalextric katalógus 1960
2019. december 18. írta: ToyaHSW

Scalextric katalógus 1960

tri-ang_scalextric_1960.jpg

A Scalextric cég nevét egészen biztosan nagyon sokan ismeritek. Sokan nem is gondolnátok, hogy az autópályás játékokat készítő cég története egészen 1957-ig nyúlik vissza, amikor a Harrogate játékvásáron bemutatkozott.
Az autópályát Fred Francis alkotta meg és néhány évig a Minimodels cég neve alatt kerültek forgalomba a játékok. 1958-ban végül a Francis eladta a jogokat a Tri-angnak, akik átvették a gyártást is.
1968-ban a cég a Rovexhez került, majd a 70-es évek elején a Hornby Hobbies of England lett a tulajdonos és a mai napig ők foglalkoznak a Scalextric autópályák gyártásával és forgalmazásával.

A katalógus rovatban most a Scalextric kiadványait igyekszem majd megosztani veletek, amelyek közül elsőként az 1960-as katalógust lapozgathatjátok át.

Tartsatok velem ezúttal is!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5515358004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása