Különleges repülős játékok
2019. november 25. írta: ToyaHSW

Különleges repülős játékok

Az elmúlt hetekben mutattam nektek néhány sci-fi témájú játékot, amit követtek a különlegesebb távirányítós játékok. Úgy gondoltam a mai napon képletesen szólva felemelkedünk a levegőbe és mutatok nektek néhány különlegesebb darab régi repülős játékot.
Tartsatok velem ezúttal is, ugyanis ismét érdekes játékokat ismerhettek meg.

s-l500_2.jpg

Modern Toy Loop Plane - A Modern Toy 60-as években készített távirányítós repülőgépe akár a múlt heti bejegyzésbe is bekerülhetett volna.
A lemezből készült aprócska távirányítós harci repülőgép igazán szép játék volt egykoron. Bár a haladás csak előre volt lehetséges ezzel a játékkal, de ez semmit nem von le a géppuskával is felszerelt repülőgép értékéből, ami elég magasan szárnyal jelenleg.

s-l1600_5.jpg

Aero Club - A spanyol Paya cég játéka is egy igazán érdekes darab. Az Aero Club játék egy felhúzós szerkezettel ellátott játék, ahol két aprócska kar segítségével kellett a repülőgéppel a megfelelő számnál leszállni.
A kidolgozás és az alapötlet már magában is érdekes, az pedig egyenesen csodálatos, hogy ilyen állapotban is megmaradt egy-két darab ebből a játékból.

s-l1600_6.jpg

B-47 Jet Bomber Electronic Control Panel - Na manapság már ilyen játékkal se nagyon lehet találkozni. A B-47 Jet Bomber elektromos vezérlőpaneljének segítségével egy kicsit elmerülhettek a gyerekek a bombázók személyzetének életében.
A játék elektromos volt és a bombázáson kívül akár morzézni is tudtak vele a gyerekek. Az 50-es években készült játék mára annyira ritka darab lett, hogy elég komoly összegeket kell leszurkolni egy-egy szebb állapotban megmaradt darabért.

s-l1600_7.jpg

Elektro-Radiant 5600 BOAC Plane - A Schuco által gyártott elemes repülőgép egy igazán érdekes darabnak számít. A fémből készült játék rendkívül szépen kidolgozva, gyönyörű grafikával ellátott dobozban került a boltok polcaira.
A repülőgép ráadásul nagyszerű dolgokra volt képes. A motorok több módon is pöröghettek rajta és ráadásul haladásra is képes volt. Egy aprócska kormány és bowden segítségével pedig irányítani is lehetett menet közben.
Ha ilyen játékról álmodtok a gyűjteményetekbe, akkor egy szép állapotú darabért bizony 200.000 Ft feletti összeget kell majd leszurkolnotok.

s-l1600_9.jpg

Air France Concorde - Nem is lenne igazi a repülőgépes ajánló, ha nem préseltem volna bele legalább egy Concorde gépet. A rendkívüli repülőgép természetesen a játékgyártók figyelmét is felkeltette, ennek köszönhetően több változatban is eljutott a gyerekekhez a szuperszonikus gép.
A japán Daiya játékgyár elemes játékát két darabból lehetett összerakni és az elemek segítségével a hajtómű helyén található műanyag elemek világítását lehetett felkapcsolni.
Ezzel valamennyire fel lehetett dobni ezt az egyszerű fémből készült lendkerekes játékot. Ez a feldobás annyira jól sikerült, hogy manapság egy eredeti dobozos darabért akár 200.000 Ft-ot is elkérhetnek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2215324708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása