Sci-Fi játékok 9.rész
2019. október 28. írta: ToyaHSW

Sci-Fi játékok 9.rész

Még nem értem végére a hétfőnkénti sci-fi játékok sorozatnak, amiben a régi idők fantasztikus játékai közül válogatok érdekesebb és különlegesebb darabokat.
Eddig még nem ejtettem szót néhány területről. Ezek közül az egyik a játékkatonák világa, amibe most egy kicsit bepillanthattok a segítségemmel.
Természetesen a fantasztikus vonal sem maradhatott katonák nélkül, amiket ebben az esetben űrhajósoknak, asztronautáknak vagy egyszerűen földönkívülieknek hívtak.

Játékmódjukban a sci-fi vonalat képviselő műanyag figurák sem tértek el a hagyományos társaiktól, bár azért játék közben jó volt megfelelő környezetről gondoskodni a megfelelő beleélés elősegítésére - amiről természetesen szintén gondoskodtak a kor játékgyárai.

coma_figures_spain_28229.jpg

Co-ma Spacemen - Olaszországban készültek ezek a műanyag űrhajós figurák, amelyek összesen egy hat darabból álló sorozatot adtak ki. A gyártó igyekezett a figurákat minden esetben egy kicsit változtatni, így az űrhajósok más állásban, más fegyverekkel kerültek legyártásra.

hungarian.jpg

Spacemen - Ezek a figurák valószínűleg ismerősebbnek tűnnek a számotokra is. Ez annak köszönhető, hogy ez bizony egy magyar játék, aminek alapján a Co-ma játék egyik figurája szolgáltatta.
Persze itthon nem foglalkoztak, hogy hat darabból álljon a sorozat, összesen a színeken variáltak egy kicsit és minden figura kapott sisakot.
Manapság már elég ritka ez a kisipar által előállított játék.

jim_series_0.jpg
jim_series.jpg

JIM Spacemen - A Franciaországban készült figurákból a szerencsés gyerekek egy négy tagú csapatot tudtak összerakni.  A figurákat a holdraszállás ihlette, ennek megfelelően a figurák mindegyike valamilyen eszközt tart a kezében, amit az expedíció során is használtak.
Nem egy gyakori darab, de a JIM jelzésről könnyedén felismerhetitek a játékokat.
Hasonló darabokat készített egy ismeretlen német gyártó is, aminek a képét szintén mellékelem.

captain_video_interplanetary_spacemen.jpg

Captain Video Interplanetary Spacemen - A Captain Video and his Video Ranger egy TV sorozat volt, amit 1949 és 1955 között volt adásban a DuMont TV csatornán.
A fantasztikus sorozat mai szemmel rendkívül viccesen fest, de érdemes belenéznetek a Youtubeon, ahol a sok-sok részből néhányat megtalálhattok.
Természetesen a gyerekek azonnal vevők voltak a sorozatra, így a játékgyártók is ugrottak a témára. Ezúttal egy komolyabb készletet mutatok be nektek, amiben a jó és rossz figurák egyaránt megtalálhatóak voltak.

lido_futuremen_3.jpg

Futuremen készlet - Az amerikai Lido gyártotta és érdekessége az volt, hogy az embereken kívül hatalmas robot figurák is helyet kaptak a készletben.
A kidolgozás szép volt és a figurák minden apró részlete a helyén volt és a csomagolás is igazán jól sikerült. Ez pedig a gyerekek körében szinte garanciát jelentett a sikerre.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5515269026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2019.11.04. 20:50:50

"JIM Spacemen - A Franciaországban készült figurákból a szerencsés gyerekek egy négy tagú csapatot tudtak összerakni. A figurákat a holdraszállás ihlette, ennek megfelelően a figurák mindegyike valamilyen eszközt tart a kezében, amit az expedíció során is használtak."

Igen, a balról a második a méltán híres Vileda Űrfelmosót. 8-)
süti beállítások módosítása