Sci-Fi játékok 7.rész
2019. október 14. írta: ToyaHSW

Sci-Fi játékok 7.rész

A már elkezdett régi sci-fi játékokat bemutató sorozat természetesen nem marad félbe. Ezen a héten is hoztam nektek érdekes fantasztikus játékokat a 60-as, 70-es évekből.
Ezúttal nem járműveké vagy a fegyvereké lesz a főszerep, hiszen ezen a területen máshol is nagyszerű játékok készültek.
Most öt tényleg érdekes darabot mutatok be nektek.

342-2012108144850_original.jpg

Astronaut Space Helmet - Angliában gyártotta ezt a különleges sisakot a Dekker. A műanyagból készült játék természetesen felhajtható plexivel és egy mikrofon imitációval várta a gyerekeket.
Mivel a TV-ben nagyrészt így láthatták az űrhajósokat a gyerekek, így a NASA feliratos sisak is hatalmas népszerűségben örvendett közöttük.

hh1_0.jpg

Cosmic Phone - 1953 karácsonyára (!) került az amerikai boltok polcaira a US Plastic Co. játéka a Cosmic Phone, amivel a gyerekek egymással tudtak beszélgetni.
A csuklóra erősíthető kommunikátor legnagyobb hátránya a drótos megoldás volt, ami egy kicsit rombolta a sci-fi illúzióját, de ez szerintem akkoriban egyáltalán nem zavarta a gyerekeket.

new_picture_2_0.png

Mechanical Rocket Express - Japánban gyártotta a Linemar a Mechanical Rocket Express felhúzós játékot, amihez hasonlót már én is mutattam nektek a blogon.
Azon is vonatok szaladgáltak körbe-körbe, de a sci-fi téma helyett más volt az alapkoncepció. Ez a játék lényegében teljesen azonos azzal, csak felül repülő helyett egy műhold forog, míg alul kicsit futurisztikus vonatok köröznek.
A játék grafikája szép és bár nem sok játéklehetőséget tartogatott az óraműves szerkezettel ellátott 'vasút', azért mai szemmel mégis egészen elbűvölő darab.

post-15-1212703583.jpg

Moon's Station - Az előző játékhoz hasonló elven működött a görög Ananiades által gyártott Moon's Station is. Itt is egy óraműves szerkezet volt a középpontban, ami egy vasutat és két műholdat hajtott meg.
A grafika és a doboz mai szemmel egészen elbűvülő, míg akkor is ha a játék oldalán található táj legkevesbé sem tűnik holdbélinek.

hgjk.jpg

NASA Control Center - A japán Masudaya készítette ezt az irányítóközpontot a gyerekek számára. Mivel az akkori televíziós felvételeken sokszor tűnt fel a gombokat nyomogató irányító, így a játék is nagy sikerre számíthatott.
Elemmel működött és a stilizált képernyő mögött elhelyezett bolygó és műhold a játék bekapcsolásakor elkezdett forogni. Természetesen az irányítópult gombjainak a segítségével még dokkolni is kellett,ami szerintem egészen jól leköthette a gyerekeket.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7115222090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása