Sci-Fi játékok 6.rész
2019. október 07. írta: ToyaHSW

Sci-Fi játékok 6.rész

Természetesen nem marad abba az elkezdett sci-fi játékokat bemutató sorozat sem. Volt már szó űrjárművekről, fegyverekről, robotokról, a mai részben az egyszerű és viszonylag olcsón előállított műanyag játékokról ejtek majd szót.
A műanyag térnyerésével számtalan ötletüket egyszerűen megtudták valósítani a játékgyártók, amivel szerintem már ilyen-olyan formában Ti is találkoztatok.
Ezúttal öt érdekesebb műanyagból készült játékot mutatok nektek.

remco.jpg

Cape Kennedy Space - A Remco gyártotta 1965-ben a Cape Kennedy nevű készletet, amiben szinte minden megtalálható volt, amivel egy űrhajó fellövése során találkozhattak a gyerekek.
Voltak itt teherautók, emberkék, kilövőállás, rakéta és sok már érdekesség is.
Ahogy az évszámból is láthatjátok ez a játék az űrhajózás hajnaláról származik, így valószínűleg sok gyerek nyüstölte akkoriban egy ilyen készletért az USA-ban a szüleit.

rtr_0.jpg

Futuristic Car - Az amerikai Marx játékgyár számtalan különleges játékot készített fennállása ideje alatt. Ezek között természetesen megtalálhatóak voltak az egyszerűbb műanyag játékok is, mint például a Futuristic Car.
Ez a játék műanyagból készült és belül egy lendkerekes szerkezet volt megtalálható. Az oldalsó nyílások azért kerültek rá, mert egy tűzköves szerkezet fénnyel is szórakoztatta a gyerekeket játék közben.
A forma elég érdekes, mintha egy amerikai autót kevertek volna egy régi Tatra személyautóval :)

archer_scopemobile_0.jpg

Scopemobile - Szintén Amerika, szintén egy ismert játékgyár. A tengerentúli gyerekek az Archernek köszönhetően tudták megvásároltatni szüleikkel a Scopemobilt, ami elég futurisztikus látványt nyújtott.
Az Archer általában csak a felépítményt változtatta meg, így lett a Scopeból később Searchmobile Defense Truck és Defense Truck with Sound Beam is. A teherautó természetesen ebben az esetben is lendkerekes volt. A teherautó, a felépítmény és a hátul található űrhajós külön került a dobozba, amit a gyerekeknek kellett összeilleszteni.

futuramic.jpg

Futuramic Car - Egy igazán érdekes játék, ami leginkább egy hatalmas felfordított tepsire emlékeztet. Az amerikai Ideal játékgyár 'dolgozta ki' ezt a játékot, amiben hátul egy szikrázó szerkezet volt megtalálható.
A képeken láthattok egy kanál szerű dolgot is. Ennek a berendezésnek a segítségével lehetett felkapcsolni a játékban elhelyezett világítós berendezést. Játszani nem tudom hogy lehetett vele rendesen, mert a kábel egészen biztosan zavarta ebben a gyerekeket, de a megoldás kétségtelenül érdekes volt.

satelite.jpg

Satelite Construcciones Interplanetarias - Már a névből is kitalálhatjátok, hogy valami mediterrán országban készült a játék. Ezt a játékot konkrétan Spanyolországban gyártották és egy igazán érdekes építőjáték volt.
A műanyagból készült elemekből egy csészealj alakú épületet valamint egy négy toronyból álló űrkikötőt lehetett kialakítani, amelyeken antennákat és sok egyéb extra dolgot lehetett megtalálni.
Viszonylag bonyolult és sok darabból álló játék volt, ami sok örömet jelenthetett a gyerekeknek (amíg minden alkatrész megvolt hozzá).

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6615202114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása