Sci-Fi játékok 5.rész
2019. szeptember 30. írta: ToyaHSW

Sci-Fi játékok 5.rész

Az elmúlt hetet is a sci-fi játékok sorozattal indítottam, így szinte természetes hogy ezen a héten is ezzel indul a hét. Már a múlt heti részben megemlítettem, hogy a fegyvereket képtelen leszek besűríteni egy bejegyzésbe, ennek köszönhetően a múlt héten elkezdett űrfegyveres sorozatot igyekszem folytatni öt újabb érdekes és különleges játékfegyverrel.
Remélem ezúttal is velem tartotok majd egy kis időutazásra a régi játékok világába.

mars_gun_horikawa.jpg

Double Barrell Mars Gun - Rikító grafika amin a csillagok, a bolygók és műholdak láthatóak. Ez a játék csak a távol-keletről származhat.
Nem is tévedtek, ugyanis a Mars Gun Japánban készült és a Horikawa gyártotta. Az egyszerű lendkerekes szerkezet működése nem sokban tér el a Lemezárugyár játékának működésétől. Itt a dupla csövű fegyver csövei mozogtak ki-be felváltva ahogy a gyerekek a ravaszt húzogatták.

post-221-1278777671.jpg

Dr.Who's Anti-Dalek Fluid Neutraliser - Bár eddig nem nagyon írtam róla a blogon, de nagyon kedvelem a Dr.Who sorozatot. Persze nem a nagyon régi részeket, de a modernebb és felújított változatot elég jónak tartom (különösen a David Tennant és Matt Smith főszereplésével készült évadokat).
Régebben is sok gyerek kedvelte a dokit, így a játékgyártók ezt igyekeztek is kihasználni. Ennek köszönhetően születhetett meg az Anti-Dalek Fluid Neutraliser névre keresztelt vizipisztoly is, ami érdekes formájával és különleges ravaszával egészen különleges lett.
Mondom mindezt annak ellenére is, hogy a doki egyetlen szónikus csavarhúzóval vágja ki magát a legnehezebb helyzetekből is a sorozatban.

interstellar_xl5_rifle_ebay_14.jpg

Interstellar Gun ST-302 - Egy igazán érdekes formájú fegyver, aminek gyártóját jótékony homály fedi. Pedig az Intersteller Gun igazán sok mindent tud és még érdekesen is néz ki.
Ez a tudás persze annak is köszönhető, hogy egy elemes játékról van szó. A ravaszt meghúzva a fegyver fényeket bocsátott ki és különböző hangokat adott.
Az érdekessége  a felső részen található antenna, ami már akadályozta volna a célzást, mégis oltárira jól nézett ki :)

lyra_0.jpg

Mars Super Jet Gun - Ugye mennyire ismerős? A hasonlóság elképesztő a Lemezárugyár Rakétapisztolyához. Sajnos azt nem sikerült kiderítenem, hogy a görög Lyra által gyártott játék pontosan mikor készülhetett, de sejtésem szerint jóval később mint a magyar változat.
A működési elv teljesen megegyezik a hazai játékéval. Itt is lendkerekes szerkezet található belül. A ravaszt húzogatva a csőben található piros rész ki-be mozog és tűzkő segítségével ad ki fényt a játék.
A grafika persze valamivel szebb és érdekesebb, de ezt tudjuk be az időnek.

vintage-1966-mpc-plazer-ray-gun_1_54c2a3f76cbd777de898cc31b62be45a.jpg

Plazer Ray Gun - Az egyik legérdekesebb játék, ami messze megelőzte a korát. Eredetileg 1966-ban dobta piacra a játékot a Multiple Toy Makers.
Miért mondom, hogy megelőzte a korát a játék? Vegyük akkor sorba. Érdekes formaterv, aprócska képernyőn követhető célzás és lövés, hangok és villanások.
A ravasz meghúzását követően a fegyver elején található rész elindult előre, majd a célt elérve a képernyőn keresztül egy villanás volt látható mintha valóban eltaláltuk volna a célt. Mivel ezt még elmagyarázni is nehéz, így inkább mutatok egy korabeli reklámot aminek azonban sajnos nincs hangja :)

Az 1966-os fegyver mára nagyon ritka darabnak számít, ha találtok és működik, akkor mindenképpen becsüljétek meg a kincset.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr215184654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása