Régi mini krokett játék gyerekeknek
2019. szeptember 24. írta: ToyaHSW

Régi mini krokett játék gyerekeknek

minikrokett_1.JPG

A ma bemutatásra kerülő játék Nyíri Tihamérnak köszönhetően került be a gyűjteménybe. Ezúttal egy régi mini krokett játékot mutatok be nektek. A krokett mint sport itthon viszonylag kevésbé ismert, ez talán annak is köszönhető hogy alapvetően egy angol játékról van szó.
De mi is pontosan a krokett és mi is a lényege?

A krokett egy angol ütős labdajáték, amelynek lényege, hogy sima terepen 6–10, bizonyos rendben elhelyezett 20–30 centiméteres kis kapun minél kevesebb ütéssel átjuttassanak egy fakalapáccsal ütött fagolyót.
Nagyon népszerű kikapcsolódást biztosító játék, amelyet elsősorban a Brit nemzetközösség országaiban és Franciaországban űznek.
Kicsi helyigénye miatt nagyon népszerű játéknak számít külföldön.

Természetesen a játékgyártók is láttak és azóta is látnak fantáziát a krokett játékokban. A jó krokett játékosnak kiváló érzékszervekkel és nagy ügyességgel kell rendelkeznie, ennek köszönhetően kiválóan alkalmas a gyerekek ilyen képességeinek fejlesztésére.
A gyerekeknek készült mini krokett számtalan változatban volt elérhető, amelyek közül most az egyiket tudom bemutatni nektek.

A játék lényegében néhány kapuból, ütőből és egy golyóból állt. Ennek megfelelően nem volt különösebben bonyolult az előállítása.
Itt a játék elemeinek nagyobbik része fából készült esztergálással. Összesen a kapuknak az íveit hajlították meg drótból. A kapukon kívül még két bábúhoz hasonló elemet találtam a dobozban, aminek funkciójáról fogalmam nincs.
Igazából még a golyó is eredeti, így akár a mai napig lehetne egy kicsit krokettezni ezzel a játékkal a szobában.

Természetesen a múzeumban ezt a régi kincset is láthatjátok majd, de amíg nincs lehetőségem megmutatni nektek a játékot maradnak a megszokott fényképet.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2215163956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása