Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.32.hét
2019. augusztus 04. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.32.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem minden héten érdekes, különleges és nem utolsó sorban jó áron megvásárolható játékokat megosztani veletek.
Ezen a héten is ráakadtam néhány különlegesebb darabra, így érdemes most is velem tartanotok egy időutazásra a 70-es, 80-as évekbe.

zaprozsec-elemes-kisauto-3d6a_1_big.jpg

Elemes Zaporozsec - A Zaporozsec egy kevésbé ismert és nagyon nem szeretett autómárka volt a szocialista blokkon belül, amit valahogy mindenki lenézett és legkevésbé sem becsült.
Ez persze a legendás erőtlenségének, nem túl szép formájának és rettenetes menettulajdonságainak köszönhette. Az évek múlásával a Zaporozsecek egyre ritkábban lettek és ennek megfelelően fel is értékelődtek. A játék változatok is hasonló pályát futottak be, így ez az elemes változat szép állapotban 10.000 Ft-ért egészen jó vételnek számít.

franklin-elektrosztatikai-kiserletezo-doboz-szaz-eves-jatek-eb6a_5_big.jpg

Franklin elektrosztatikai játék - A kísérletező játékok már régen is nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében.
Ezúttal egy igazán ritka elektrosztatikus játékot mutatok be nektek, amivel kb. 100 éve játszhattak a gyerekek. A játék licitje 5001 Ft-ról indul és szerintem érdemes figyelni az aukciót.

tofa-retro-jatek-tarsasjatek-0b6a_1_big.jpg

TOFA fonal fűző - A TOFA csehszlovák cég általában építő, kreatív és társasjátékokkal vette ki a részét a Csehszlovák játékpiacból.
Ezúttal egy ritkább játékukat ajánlom a figyelmetekbe, amelyben egy furatokkal ellátott mezőbe kellet befűzni a játékhoz tartozó fonalakat úgy hogy a végeredményként egy képet kapjunk.
A doboz szép, a játék is annak tűnik, így szerintem a 2000 Ft-os árat érdemes megajánlani érte.

retro-dmsz-muanyag-epitokockak-8c6a_2_big.jpg

DMSZ műanyag építőjáték - A kicsit idősebbek egészen biztosan emlékeznek még az óvodából a DMSZ által gyártott műanyag építőkockákra, amelyek elemeit csak egymásra kellett helyezni.
A bonyolultabb formák építésére teljesen alkalmatlan kockákkal tényleg csak az apróbb gyerekek tudtak jókat szórakozni. Mára ezek a kockák teljesen eltűntek, így üdítő együtt látni belőlük ennyi darabot.
A licit 1499 Ft-ról indul.

ecopoly-vallalkozasi-tarsasjatek-retro-regi-jatek-forgalmazo-skala-coop-ritka-6b6a_1_big.jpg

Ecopoly társasjáték - Az Ecopoly társasjátékról már olvashattatok a blogon. A 80-as évek második felében készült társasjáték próbálta a gyerekeket és a felnőtteket is bevezetni egy kicsit a vállalkozás rendkívül bonyolult világába.
Ennek megfelelően a társasjáték is nagyon nehézre és bonyolultra sikerült, ami meg is pecsételte a sorsát.
Persze manapság már keresett darab lett a gyűjtők körében az Ecopoly is, amit most 3499 Ft-os fix áron tudtok megvásárolni.

pedalos-lada-6d6a_1_big.jpg

Pedálos LADA - A jó áron megvásárolható régi játék nem minden esetben jelenti azt, hogy olcsó dologról is van szó. Aki otthonosan mozog a pedálos autók világában az ezzel pontosan tisztában is van.
A magas ár miatt viszonylag ritkán kerül be az ajánló rovatba ezért pedálos kisautó, de most a Ladával mégis kivételt teszek. Ez a játék egészen egyben van, így akár még ebben az állapotban is bekerülhet a gyűjteménybe különösebb felújítás nélkül.
A fekete leves azonban ebben az esetben is az ár. A licit 45.000 Ft-ról indul, de 55.000 Ft-ért azonnal vihető az autó.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2314995052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása