Elemes Lotus versenyautó
2019. június 24. írta: ToyaHSW

Elemes Lotus versenyautó

lrc_1.JPG

A mai napon ismét egy érdekes játékot ajánlok a figyelmetekbe. Többször szerepeltettem már az ajánló rovatban a ma bemutatásra kerülő játékot, de úgy tűnik végül csak engem csábított annyira ez a régi kincs, hogy vásárlásra is adjam miatta a fejem.
Ezúttal a Hover által gyártott elemes Lotus Racing Carral köthettek közelebbi ismeretséget.

A Hover által gyártott játék alapjául szerintem az 1968-as Lotus Formula 1-es autó szolgált vagy legalábbis ezt igyekezett a távol-keleti gyártó lemásolni.
Igen a Hover a távol-keleten, pontosabban Hong Kongban volt megtalálható. Innen igyekeztek a játékpiacot meghódítani.
Számtalan klasszikus és kevésbé klasszikus játék készült náluk, amelyek között igazi furcsaságok is megtalálhatóak voltak. Készült náluk rakéta, tűzoltóautó és más egyéb érdekességek is, de szerintem az egyik legjobban sikerült játékuknak a Lotus Racing Car számít.
Itt nagyon figyeltek a kidolgozásra és a részletekre, aminek köszönhetően tényleg egy majdnem tökéletes Formula 1-es autót kaptak a gyerekek.

A Lotus Racing Cart két színben gyártották. Megvásárolható volt a klasszikus British Racing Green színben és fehérben.
Ahogy említettem a kocsi nagyon szépen ki lett dolgozva és szinte minden apró részletnél ügyeltek a megfelelő hasonlóságra. A műanyagból készült játékon végignézve mindig megragadja egy-egy apróbb részlet az ember tekintetét. Elég csak a motorra, a kipufogóra, a tükrökre, a szárnyakra vagy a felnikre egy pillantást vetni és máris egy kicsit magával ragad bennünket a régi F1 csodálatos hangulata.
Ahogy a címben is szerepel ez egy elemes játékautó. A képeket nézegetve feltűnhet, hogy a vezető hiányzik a pilótafülkéből (sajnos elveszett), de így jobban látszik a belül megtalálható két kar.
Ennek a két karnak nagyon fontos szerepe van. Miután a játék alsó részén található elemtartóban elhelyezzük a 3 darab baby emelet máris üzemkész lesz a kocsi.
Az egyik kar segítségével a motort indíthatjuk be és állíthatjuk a nekünk szimpatikus fordulatszámra, míg a másik kart meghúzva lényegében sebességbe rakjuk az autót, ami ezt követően elindul előre.
Ebből a működési leírásból már kitalálhattátok, hogy a kormányzásra nem volt lehetőség. Ez azonban csak félig volt igaz. A Lotus Racing Carnál előre be lehetett állítani a kerekek kézi elfordításával, hogy körkörösen vagy egyenesen haladjon a kocsink. Persze ezt később már nem tudtuk módosítani, de ha megfelelően nagy hely állt rendelkezésre akkor mindenképpen érdemes volt elfordítani a kerekeket, ami így legalább megadta a versenyzés illúzióját.
Érdekes funkció volt, hogy a motor bekapcsolását követően a motortér alatt elkezdett villogni egy égi, ami a fordulatszám növelésével egyre nagyobb fénnyel világított.
Ha pedig a gyereknek nem volt kedve rohangálni és kereket fordítani a kocsin, akkor akár tologathatta is járó motorral, mivel így sem tudott kért tenni a játékban, hiszen a motor nem állt ekkor még kapcsolatban a kerekekkel, amelyek szabadon tudtak forogni.

A kocsi amúgy nagyon egyben van. Egyetlen hibája a pilóta hiánya. Ezt valószínűleg nem pótolom majd, mivel jó minőségű 3D-s modell ehhez nem áll rendelkezésre.
A matricák a helyükön vannak és igen a hátsó szárnyon látható virág formájú levonó is a játékhoz tartozik.
Ebben az esetben a Hover Lotus Racing Carnak még a doboza is megmaradt, igaz sok átlátszó ragasztószalaggal és javítással.
Természetesen a múzeumban ezt az autót is láthatjátok majd, sőt remélhetőleg a kipróbálás előtt sem lesz semmi akadály, azonban amíg erre nincs lehetőség maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8914909974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása