PIKO Alfetta Spider
2019. április 22. írta: ToyaHSW

PIKO Alfetta Spider

alfettaspider_1.JPG

Bár a Blog TV adásában már láthattátok a ma bemutatásra kerülő távirányítós autót, de bejegyzés még eddig nem született róla. Azt hiszem éppen itt az ideje, hogy közelebbről is bemutassam nektek a PIKO által gyártott Alfetta Spider távirányítós autót.

Az Alfetta Spider egy viszonylag fiatal autónak számít a PIKO játékok között. A gyártás 1981 és 1989 között zajlott és összesen drótos távirányítóval ellátott változatban készült.
Persze ez nem volt különösebb meglepetés, hiszen az RC irányítással szerelt PIKO autók számítottak akkoriban igazán ritkának (pl. a Puch G6 egyik változata).
A PIKO által készített játék a valódi 1972-es Alfa Romeo Alfetta Spider alapján készült, amivel az NDK gyár nem tudott hibázni, hiszen a Pininfarina által tervezett kocsi külsőleg maga volt a megtestesült tökéletesség.

Szerencsére a tökéletes formatervet az NDK PIKO sem rontotta el, sőt még néhány extra kiegészítéssel fel is tuningolta egy kicsit a játék változatot - de erről majd később.
A játék működtetéséhez vagy egy darab 4.5 V-os elemre vagy pedig három darab 1.5 V-os góliát elemre volt szükség. Ebből már kikövetkeztethetitek, hogy két különböző távirányítóval is megvásárolható volt a játék.
A működtetés a megszokott volt, így a kormányzáson kívül az előre és hátra haladáshoz szükséges gombokat, a dudát és tolókapcsoló formájában a világítás kapcsolóját lehetett megtalálni a kezelőn.
Ez már magában is elég lett volna boldogsághoz egy gyereknek, de a PIKO mérnökei igyekeztek minden nagyon jól elkészíteni ennél a játéknál.
Ennek eredményeként helyet kapott az autón egy targa tető is, amit néhány mozdulattal le lehetett pattintani a helyéről. 

Az egyéb apró részletekre is ügyeltek az NDK játéktervezői, aminek eredményeként kaptunk még egy sofőrt (hajlítható végtagokkal), egy bőröndöt, és egy camping asztalt a hozzátartozó székkel.
A hozzám került játék nagyon szép állapotban vészelte át az eltelt 30-35 évet. Az eredeti dobozában került hozzám és bár a tartozékok hiányoznak az autó természetesen teljesen üzemképes.
A duda szól, megy előre-hátra és még kormányozni is lehet.
Egy igazi klasszikus darab, ami manapság már kincset ér.
Szerencsére már jó helyen van és megbecsült darabja a gyűjteménynek. Természetesen ha lehetőség lesz rá, akkor szívesen megmutatom nektek és egy kört is mehettek majd vele, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1614780332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása