Mercury katalógus 1959-60
2019. április 17. írta: ToyaHSW

Mercury katalógus 1959-60

mercury_models_1959-60_catalog_brochures_and_catalogs_3d931367-3497-4c6a-ac9e-816bbf782cc1.png

A Mercury név valószínűleg nagyon keveseknek mond valamit, pedig a kiváló olasz gyár hosszú évekig meghatározó szereplője volt a kisautók piacának.
A Mercury 1945 és kb. 1980 között tevékenykedett és készített minőségi kisautókat a gyerekeknek. A Dinky Toys mellett hatalmas szerepük volt az 1:43-as kisautó elterjesztében Európában.
A cég végét végül a konkurencia okozta, hiszen a Politoys és a Mebetoys személyében olyan gyártók tűntek fel, akik bár silányabb minőséget nyújtottak, de azt legalább olcsóbban.

Manapság már nagyon nehéz Mercury kisautókra akadni, ennek köszönhetően az áruk is igen magas.
Persze a kiadványaik közül megmaradt darabokat szerencsére ingyen áttudjátok lapozgatni az oldalon. Ezúttal az 1959-60-as katalógust osztom meg veletek, amiben sok szép autót találhattok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5114764180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása