Régi Power Rangers játék
2019. február 25. írta: ToyaHSW

Régi Power Rangers játék

powerrangers_2.JPG

Igazából a mai napon egy olyan területet érintünk, amivel nem nagyon foglalkozom ez pedig a nyugati szuperhősös és más hasonló játékok.
Ezért is nem olvashattok GI Joe és más hasonló játékról a blogon, hiszen vannak akik ezeknek a játékoknak a gyűjtői és nagyon színvonalas blogot is üzemeltetnek.
A véletlen valahogy úgy hozta azonban, hogy valamikor került hozzám egy régi játék amit a Bandai gyártott 1997-ben és témájául a Power Rangers sorozat szolgált.

A Power Rangers négy egyszerű emberről szól, akik hősökké tudnak változni. Ilyen állapotban különféle szuper erejük van, amit a gonoszok megállítására használnak. Mindegyik sorozatban más-más szereplők vannak, a mentor azonban a műsor mindegyik variációjában ugyanaz. A mentor képzi ki az egyszerű embereket szuperhősökké. Mindig más gazembereket kell legyőzniük, az eredeti rajzfilmsorozatban Rita Repulsa volt a gonosz neve, míg a „Power Rangers Dino Charge” című részben már Sledge-nek hívják a gazfickót. A legfrissebb Power Rangers évadot „Ninja Steel”-nek hívják, itt pedig két gonosztevő is szerepel: „Galvanax” az eredeti évad főgonosza, míg a „Super Ninja Steel” évad főgonoszát Madame Odiusnak (Utálat asszonynak) hívják.

Forrás: Wikipedia

Az eredeti Power Rangersnek a Mighty Morphin Power Rangers számított, azonban a sikernek köszönhetően újabb sorozatrészek és filmek készültek a négy szuperhős kalandjairól.
A ma bemutatásra kerülő játék a Bandainál készült és az eredeti Mighty Morphin Power Rangershez kapcsolódik. Igazából egy járművé is átalakítható hatalmas robotról van szó, ami a Turbo Deluxe Artillatron nevet viseli.
Az 1997-ben gyártott játék természetesen műanyagból készült és alapállapotában egy kerekeken guruló robotot láthatunk. A robot teste három részből áll, amelyeket szét lehet nyitni és csuklókkal kapcsolódnak egymáshoz.
Mivel minden szinten található kerék, így szétnyitva a robotot egy hatalmas teherautót kapunk, ami két pótkocsit is vontat maga után.

A kidolgozás viszonylag szép. Mint említettem szinte az összes alkatrész műanyagból készült, de ez nem jelenti azt, hogy a legapróbb részletek ne lennének kidolgozva.
A robot fején és a testén egyaránt látszanak a legapróbb részletek is, amit még különböző matricák is feldobnak. A karok mozgathatóak és forgathatóak, így lövésre álló karok guruló módban elmozdíthatóak mintha kémények lennének.
A játék szép állapotban maradt meg, így a gyűjtemény részét képzi majd ez a Bandai játék is. Az sincs kizárva, hogy a jövőben régi GI Joe, Transformers és Power Rangers játékokkal bővül majd a gyűjtemény, hiszen sokaknak kedvenc játékai közé tartoztak a különböző figurák.
Természetesen ezt a játékot mindenképpen láthatjátok majd a múzeumban is, de amíg nincs lehetőségem személyesen bemutatni nektek ezt a kincset maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8414652341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.02.26. 12:26:40

Ez egy elég igénytelen valami azokhoz képest amit pár évvel korábban (80-as években) gyártottak a Transformers, MASK vagy Robotech sorozatokhoz.
Azok tele voltak fém alkatrészekkel amelyek révén igen sokáig bírták a gyűrődést. Többségük eltekintve a egyes (leginkább eszüstszínű) műanyagfestékek leválásáról igen tartósnak bizonyult.

Devil23 2019.02.28. 09:34:54

Annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy nem 4 hős volt, hanem 5-6 karakter (általában az alapcsapat 5 fő volt, ami később a szériák során általában kiegészült egy 6. karakterrel), de valóban elég igénytelenre sikerültek a játékok!
süti beállítások módosítása