Trafikos ugró béka
2018. szeptember 27. írta: ToyaHSW

Trafikos ugró béka

ugrobeka_1.JPG

A mai napon egy tényleg kultikus és egy korszakra nagyon jellemző játékot mutatok be nektek, amit látva biztosan sokan elmosolyodtok majd.
Hiszen ki az aki nem találkozott gyerekként a trafikos ugró békával...

Az ugró béka a 70-es években készült legjobb tudomásom szerint és hosszú évekig volt a gyerekek kedvenc játéka. A trafikokon kívül megvásárolható volt még búcsúkban és vásárokban is. Szinte minden kiskereskedő játékkínálatában fontos szerepet töltött be ez a rendkívül egyszerű játék, amivel kiválóan lehetett ijesztgetni a lányokat :)

Az ugró béka egy műanyagból készült játék volt, ahol még egy tapadókoron és egy rugó kapott fontos szerepet. A játék mindössze annyiból állt, hogy a béka testét a rugóerő ellenében le kellett nyomni a műanyag talpig, ahol a tapadókorong hozzáragadt ahhoz.
Persze egy idő után a gumi engedett és a béka a rugónak köszönhetően a magasba repült.
Lényegében a játék ennyiből állt. Kiválóan lehetett vele szórakozni és ehhez számtalan módot és játékötletet ötöltünk ki. Persze klasszikus volt az iskolapadba a lányok mellé lerakni és nevetve nézni, ahogy a békához hasonlóan ők is a magasba ugranak.

Ti hogyan játszottatok ezzel a klasszikus játékkal? Ha emlékeztek még rá, akkor nyugodtan írjátok le hozzászólásban!

A béka alapvetően szép állapotban maradt meg, bár hibája hogy a gumi elvesztette igazából a tapadását és ennek köszönhetően pár másodperc elteltével felugrik a talpról a magasba.
Ez az egyetlen gond a játékkal, de ez ebben az esetben tényleg a korból adódik.

Természetesen a múzeumban Ti is láthatjátok majd ezt a játékot, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2714266569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

káBell 2018.10.01. 09:53:40

Szemek pótlására valami ötlet?

ToyaHSW 2018.10.01. 11:08:47

@káBell: Régi Mastermind játék fehér tüskéjére nem gondoltál?
süti beállítások módosítása