Husky katalógus 1968
2018. augusztus 10. írta: ToyaHSW

Husky katalógus 1968

husky1968_1.jpg

A Matchbox katalógusok sorát egy kicsit megszakítom a Husky 1968-as kiadványával. A Huskyról annyit mindenképpen érdemes tudnotok, hogy a Mettoy Playcraft Ltd. részeként tevékenykedett és sok nagyszerű autót készítettek.
Méretarányban azonos volt a Matchbox kisautókkal, azonban a csomagolásnak köszönhetően az árat sikerült alacsonyabban tartani.
1970-től Corgi Juniors néven adtak ki kisautókat. A kapcsolat egészen a gyár 1983-as bezárásáig megmaradt a Corgival.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5114124973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.08.17. 10:29:40

Ebben a katalógusban szerepel valami, ami megjelent egy magyar, gyerekeknek szóló tévésorozatban. A készítőknek gőze sem volt róla, hogy mi az, ezért elég vicces dolgokat mondanak róla a gyerekek. Valaki tudja a fentiek alapján hogy miről van szó, vagy szabad a gazda?

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.08.17. 17:54:45

@Tehetetlen Dodó: Igen, erről van szó, de ez csak az egyik fele a találós kérdésnek, szóval eddig csak egy fél, virtuális pajzson körbehordozás jár! Mi volt a sorozat és mit mondtak rá, hogy mi ez? 8-)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.08.20. 09:33:24

@Tehetetlen Dodó: A sorozat az "Utánam srácok", annak is "Mesterdetektív" című epizódja, amiben valaki lopdos az iskolában és az egyik zsákmánya egy Husky / Corgi Batmobile. (Hogy pontosan melyik, arról megoszlanak a vélemények, igazából nem látszik elég jól a filmben a pontos ítélethez. Szóval vagy ez, vagy az, amúgy is a kettő közeli rokon.) A sorozatban mint "a Fantomasz autója" említik, ami a "bruhahaha" kategória.
Ugyanebben az epizódban van másik "nyugati" játékszer is. Részletek itt, ha valakit érdekel: matchboxmemories.blogspot.com/2010/09/vasarnapi-fejtoro.html
süti beállítások módosítása