Monti System LIAZ Tartálykocsi
2018. augusztus 03. írta: ToyaHSW

Monti System LIAZ Tartálykocsi

liazpetrol_1.JPG

A mai napra is tartogattam nektek egy igazi csemegét. Az elmúlt napokban több Monti System játékot is mutattam nektek, így a mai napra is egy ilyen darabot szeretnék bemutatni nektek.
Láthattátok már a Tatra 815 Dakar változatát, egy LIAZ pótkocsis kamiont, a mai napra pedig ismét egy LIAZ bemutatóját olvashatjátok el.
Ezúttal egy üzemanyagszállító tartálykocsit ismerhettek meg.

A Monti System rendszeréről az utóbbi napokban már annyiszor volt szó, hogy nem is szívesen untatnálak nagyon vele benneteket. A lényeg, hogy a darabokban megérkező műanyag kisautót ragasztás nélkül, egy egyedi kattintásos rendszer segítségével lehetett összerakni.
Ez a megoldás már a játék előtt sikerélményt nyújtott a gyerekeknek, akik ennek köszönhetően valószínűleg kicsit óvatosabban is bántak a műanyag autókkal.

A LIAZ teherautóból számtalan változatot készített a Monti, amelyek között a Dakar rally indulóitól kezdve a különböző pótkocsis és különböző különleges felépítményekkel szerelt változatok is megtalálhatóak voltak.
Ez a darab egy üzemanyagos tartályt kapott felépítményként, ami nagyon szépen lett kidolgozva. Megtalálható rajta a felnyitható fedél (ami persze nem nyitható), a járóosztály és a tartály oldalán a létra is.
A matricázáson is látszik, hogy mit szállít a teherautó, amire a Super Mogul és a hatalmas Petrol felirat is utal.

Maga a teherautó lényegében a már bemutatott LIAZ kicsit egyszerűbb változata. Egyszerűbb, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé szépen kidolgozott.
Itt is nagyon ügyeltek a részletekre a Monti szakemberei, így villogót, szirénát és egy Petrol feliratot is kapott a tetejére a teherautó. A matricázás is szép a fülkén és ahogy a képeken láthatjátok fontos szerepet kapnak a veszélyt jelző piros-fehér csíkok is.

A kocsi természetesen üzemképes. Sajnos a visszapillantó erről is hiányzik, ahogy a kamionról, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Valószínűleg ez az elem lehetett a gyenge láncszem a Monti teherautóknál, ugyanis mind a kettőről ezek az elemek vesztek el.
Természetesen a múzeumban ezt a darabot is megnézhetitek és kézbe vehetitek majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1814160557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása