Pocket vizes ügyességi játék
2018. május 07. írta: ToyaHSW

Pocket vizes ügyességi játék

pocketakva1.JPG

Talán emlékeztek még, hogy néhány hete bemutattam nektek egy vizes ügyességi játékot, a Csehszlovákiában készült Akvaballt. Már abban a bejegyzésben említést tettem róla, hogy a KZ Semilyn kívül számtalan gyártó készített hasonló stílusú játékokat.
Akkor még nem gondoltam, hogy hamarosan egy újabb hasonló játékot tudok majd bemutatni nektek, ráadásul rögtön egy hordozható pocket változatot.

A vásárolt játékcsomagban akadtam rá erre a Kínában gyártott különlegességre, amit ma megpróbálok bemutatni nektek.
Sem a gyártóra, sem készítés idejére nincs információ az teherautót formázó játékon, bár a hátoldalon található néhány távol-keleti írásjel, de ezzel a Google Fordító nem boldogult.
Ahogy azt már említettem a játék egy teherautó formájához hasonlít. Ki van dolgozva rajta a fülke, a rakodótér és a kerekek is. A fülkén és a rakodótér hátsó részén egy-egy matrica található, a központi helyen pedig az átlátszó plexivel borított játéktér kapott helyet. Ennek a háttérképét a tengeri élővilág ihlette, míg az előtérben két tüske található, míg az alsó részen a tüskékre juttatandó gyűrűk helyezkednek el.
A hasonló vizes játékok fontos része a pumpa, amivel áramlást tudunk kelteni a játéktéren aminek következtében a gyűrűk felemelkednek és leereszkedve szerencsés esetben a tüskéken landolnak. Ennek a pumpának a kezelői a kerekek közepén található piros színű gombok, amelyeket be lehet nyomni.

A játék hátsó részén egy aprócska nyílás található, ahol a játékteret vízzel fel lehetett tölteni és már indulhatott is a játék. Igazi egy nyári játékocskáról van szó, amivel a gyerekek a nyaralás alatt rossz idő esetén le tudták magukat kötni néhány órára.
Persze ezt követően a többi apró kacat közé kerültek a hasonló játékok és soha többet nem lettek elővéve. Szerencsé esetben a Játékmúzeum gyűjteményéhez hasonló helyen végezték, míg rosszabb esetben eltörve a kukában.
Szerencsére ez a darab sikeresen megmenekült a pusztulástól. Egészen biztos vagyok benne, hogy nincs olyan régi mint a hasonló nagyobb darabok, ennek ellenére értékes darabja lesz a gyűjteménynek és ha meglátjátok biztosan kellemes emléket ébreszt majd sokatokban.

Természetesen a múzeumban láthatjátok is majd a játékot, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5613896298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása