Lendkerekes kacsa
2017. november 28. írta: ToyaHSW

Lendkerekes kacsa

dsc_0021_1.JPG

A mai napra a változatosság kedvéért ismét a Thold családtól kapott játékok közül választottam egyet. Ezúttal egy sárga kiskacsára esett a választásom, ami nem a tóban úszik ezúttal, hanem inkább lendkerék segítségével gurul.
Sajnos a gyártóra egyáltalán nincs utalás a játékon (ha van ötletetek azt szívesen veszem), de gyanítom valami trafikokban beszerezhető apróságról van szó.
Az igazi érdekessége a lendkerék megoldásban rejlik, ami szokás szerint két kereket hajt, azonban ezek a kerekek egy kicsit eltérnek a tengelyvonaltól. Ennek az aprócska eltérésnek köszönhetően a két kerék excenteresen mozog, ami azt eredményezi, hogy a lendületbe hozott és elengedett kacsa billegve indul el előre.

A játék alapból nem volt üzemképes. Szerencsére csak annyi baj volt vele, hogy a kerekek ki voltak mozdulva a helyükről. A műanyag kacsa oldalain található pár csavart meglazítva simán visszatudtam helyezni a fészekbe a lendkerekes szerkezetet és a kacsa máris életre kelt.
A műanyag szerencsére szépen átvészelte az elmúlt éveket, összesen csak a kacsa csőréről kopott le a piros festék, amit úgy gondoltam nem javítok ki.
Úgy tűnik a srácoknak tetszett ez a játék, mivel az alsó részen karcok található, ami azt jelenti gyakran játszottak vele.
És ez a lényeg. Egy újabb régi játék, amit szerettek, használtak és szívesen múlatták vele az időt.
Azt hiszem ez a legnagyobb elismerés egy játéknak. Szerencsére a múzeumban ezt a játékot is megnézhetitek, kézbe vehetitek, sőt meg is lökdöshetitek majd ha úgy tartja kedvetek.
Addig pedig következzen a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

Gamiss.com INT

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4413402031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása