ITES Skoda 110R távirányítós autó
2016. november 21. írta: ToyaHSW

ITES Skoda 110R távirányítós autó

skoda1.JPG

A szocialista Porsche - ezekkel a szavakkal illették anno a Skoda 110R-t, ami minden férfi álma volt. Egyértelmű, hogy ezt a sikert a játékgyártók is igyekeztek meglovagolni.
Az ITES cégnek köszönhetően pedig legalább a gyerekek élvezhették ezt a különleges formájú Skodát.

A kisautó gyártása 1976-ban kezdődött és a bowdenes autóért 110 koronát kellett leszurkolni a csehszlovák boltok pénztárainál.
Az ITES természetesen ezúttal is kitett magáért, így sok krómozott elemmel, több színben és természetesen remek kidolgozással került a boltok polcaira a játék.
A szülők koráll piros, kék, sárga, zöld, sötétzöld és fehér színben is megvásárolhatták a játékot. A belső tér is szépen ki lett dolgozva, amire már csak azért is szükség volt, mivel a kocsi ajtajai nyithatóak voltak.

A távirányító az ITES-től megszokott volt és az autó sem tért el tudásában a cég többi játékától. Előre-hátra és jobbra balra tudott haladni, de sem duda, sem pedig lámpa nem kapott rajta helyet.
Gyerekkoromból emlékszem, hogy öcsémnek volt egy fehér változat belőle és rendkívül gyorsan tudott menni.

Az általam megszerzett változatra a legnagyobb hazai aukciós oldalon találtam rá. Rettenetes állapotban volt. Az első lökhárító hiányzott, az A oszlopok és az oldalsó háromszög ablakok lényegében szintén hiányoztak, az alváz eltörve, így ennek megfelelően az ár sem volt túlságosan magas.
Egy próba licittel sikerült is megnyernem a kisautót, ami ezt követően hetekig pihent szétszedve. Első lépésben új első lökhárítót kapott egy kis műgyanta segítségével, amihez a mintát a hátsó lökhárító szolgáltatta.
Ezzel egy időben az alváz is megkapta a maga megerősítését, aminek köszönhetően úgy tűnik ismét bírja a terhelést a kocsi.
Az ablakokat is kivágtam és formára hajtottam, majd az ajtókat szétszedve a helyükre illesztettek őket.
Az A oszlopok pótlása volt a legnehezebb, mivel nagyon vékony a műanyag azon a részen és ennek köszönhetően a pótlás sem volt egyszerű.

Ezt követte még egy kis festés a javított részeken, majd egy alapos takarítás és kenés után az összeszerelés.
A játék működőképes volt alapból, de most még jobban hasít.
Sajnos a távirányító elemfedele ennél is hiányzik, de ez általában egy 40 éves játéknál már elnézhető hiányosság.

Régóta akartam egy ilyen autót és igyekszem majd ennek megfelelően bánni vele.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr311987018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2016.11.25. 01:23:07

Gratulálok hozzá, és nagyon irigyellek!
süti beállítások módosítása