Távirányítós Palart busz
2016. szeptember 02. írta: ToyaHSW

Távirányítós Palart busz

palart1.JPG

Nagyon régen volt már távirányítós autó, így éppen itt az ideje hogy egy újabb darabot mutassak be a gyűjteményből. Ezúttal a Palart által gyártott távirányítós buszra esett a választásom.
A Palart név ismerős lehet, hiszen a lengyelországi Wroclawban található gyárból kerültek ki olyan játékok, amelyeket már bemutattam nektek (Sport 2000 bolygókerekes autó vagy a távirányítós Polski Fiat).

A busz az egyik legtöbb változatban készített játéka a gyárnak. Érdekessége a dolognak, hogy az alap 4 kerekes mellett egy prémium 6 kerekes változatot is ontottak magukból a gyártósorok.
A két változat lényegében csak az alvázában tért el egymástól, a felépítmény és a távirányító mind a két játék esetében teljesen azonos.
A távirányítón helyet kapott a kormány, az előre-hátra haladásra szolgáló gombok és a világítás gombja is. Igen a busznak bizony világítottak az első lámpái.

A színek terén a gyár nem fogta vissza magát. Készültek a buszok rózsaszínben-sárga, zöld-piros, sárga-világoskék, fehér-zöld, csont fehér és egyéb elképesztő színekben is.
Nekem az egyszerű fehér változat van meg, aminek az oldalán a mára kicsit megkopott gyári matrica is megtalálható a megszokott Palart felirattal.
A csupa üveg busz szépen kidolgozott belsővel és igényesen elkészített műszerfallal készült.
A buszom egyetlen hibája a távirányító elemfedelének a hiánya, ami persze nem tragédia, hiszen sok hasonló korú játéknál hiányzik mára ez az elem, ami eltört vagy elveszett az évek alatt.

A játékot lényegében fillérekért vásároltam az egyik hazai aukciós oldalon, amikor még nem voltak ennyire felfutottak az itthon ismeretlen távirányítós autók.
Az ára jelenlegi állapotában olyan 15-17.000 Ft lenne, de dobozzal láttam már az interneten 30.000 Ft feletti áron is.
Természetesen a kocsi működik és üzemképes.és remélem minden olvasómnak lehetősége is lesz majd kipróbálni.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2311672160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása