ITES Fiat 2300 távirányítós autó
2016. július 25. írta: ToyaHSW

ITES Fiat 2300 távirányítós autó

fiat23001.JPG

Ma egészen 1970-ig repülünk vissza az időben. Ekkor adta ki az ITES cég a gyerekeknek szánt Fiat 2300-as távirányítós változatát.
Az autó az akkori nyugati filmek gyakori szereplője volt, így egy kicsit minden gyerek átélhette az üldözéseket és az akció jeleneteket a 120 koronáért megvásárolható játék segítségével.

A kisautót négy színben gyártották. Készült feketében, zöldben, pirosban és sárgában is, de igazából nekem még csak feketével sikerült találkoznom.
A kocsihoz eredetileg a fém klasszikus ITES távirányító tartozott és a bowdenes megoldás is a gyártól megszokott volt.

Az általam beszerzett darab rettenetes állapotban volt. A távirányítója hiányzott, a kocsi nem működött és a duda sem szólt benne.
A javítás ennek megfelelően tisztítással, motorcserével és forrasztással indult. A legnehezebb feladatnak a távirányító pótlása volt, ami szinte lehetetlen. Sajnos eredeti változattal nagyon ritkán találkozni, így egy elfekvő PIKO távirányítót kapott a kisautó.

Természetesen a javításoknak köszönhetően mára tökéletesen üzemel. Megy előre-hátra, kanyarodik és természetesen dudál is.
A képeken érdemes figyelnetek a részletes kidolgozásra és arra, hogy közel 50 elteltével is milyen szép állapotban vannak még az egyes alkatrészek.
Természetesen a gyűjtemény távirányítós autók részén kapott helyet a játék, amit remélem majd Ti is megnézhettek és kipróbálhattok majd egyszer.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr618914346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csodatévő dzsagodar 2016.07.26. 16:30:03

Hú ez tényleg csodálatos. Teljesen igazad van, hogy sok 70-es évekbeli (főleg európai) gengszteres filmnek volt főszereplője ez az autó. Nagyon szépre sikeredett a felújítás. Engedj meg egy észrevételt a fotókkal kapcsolatban, mégpedig hogy lehetnének egy kicsit "beszédesebbek" is, de így is látható azért, hogy nagyon szép munka. Gratulálok és kösz a feltöltést.
süti beállítások módosítása