Távos kínai tűzoltóautó
2016. május 31. írta: ToyaHSW

Távos kínai tűzoltóautó

firechief1.JPG

Természetesen folytatom az eddig összegyűjtött játékok bemutatását is, így a mai napon egy távirányítós autó kerül sorra, ami egészen biztosan megdobogtatja majd a 40-es, 50-es férfiak szívét.
Ezúttal a kínai parancsnoki tűzoltóautót szeretném kicsit közelebbről megismertetni veletek.
Természetesen a kisautónak van becsületes neve és a kínai játékoknál megszokott száma is, ami a következő: Fire Chief Car ME702.

A játék a 60-as években került a piacra és viszonylag sok darabot találni még most is az aukciós oldalak kínálatában. Érdekesség, hogy szinte az egyetlen a piacon, amit itthon drágábban lehet általában beszerezni mint külföldi oldalakról.

Ezúttal is egy lemezből készült kisautóról van szó, ami színében teljesen megegyezik a sorozat más tagjaival. A gép eleje és hátulja ugyan egy kicsit átdolgozásra került, de egyáltalán nem feszültek rá a részletekre a távol-keleten.
A kocsi tetején egy hatalmas sziréna kapott helyet és egy külön lemezen a Fire Chief felirat.
A kisautó távirányítója teljesen megegyezik az ME sorozat darabjainál használttal. Nagyon hasonlót találhattok néhány távirányítós kisállaton, de kocsikon és harckocsikon is összefuthattok a kék kezelővel.
A kocsi működési elve is rendkívül egyszerű és nem tér el a Joustra által használt megoldástól. A hátsó kerekek hajtanak egy tengelyen elhelyezett csigakerék segítségével, míg a két első kerék a levegőben van. A kormányzásra egy az első kerekek között elhelyezkedő mankókerék szolgál, aminek köszönhetően a kocsi előre egyenes vonalban, hátra pedig az egyik irányba kanyarodva tud haladni.

A játékra véletlenül akadtam rá az egyik aukciós oldalon és nem volt szíven ott hagyni. Az árat nevezhetjük barátinak is, így mindenképpen jó vételnek gondolom.
Természetesen egy alapos tisztítás ráférne a gépre, de úgy gondolom a csillogó króm elemek csak elvennék a játék varázsát és a kisautó patináját.

Marad így és megy a polcra a többi távirányítós autó mellé :)
Remélem egyszer majd lesz lehetőségetek az életben is kipróbálni ezt a kisautót is.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr58765556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TOPGUN 2016.06.02. 12:36:16

elképesztő, ilyen még van.
süti beállítások módosítása