Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.9.hét
2016. február 28. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.9.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott ajánló rovat, amelyben öt régi játékot ajánlok a figyelmetekbe a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Remélem ezen a héten is sikerült néhány jó áron megszerezhető ritkaságot összegyűjtenem nektek.

6a38_2_big.jpg

ONT Carpati busz - Az első játék amit a figyelmetekbe szeretnék ajánlani a 60-as évek Romániájából érkezett. Az ONT Carpati lendkerekes buszt a Metaloglobus gyártotta.
Az eladó darab egy kicsit leharcolt már, de ez az 50 éves lemezjátékok esetében teljesen természetes. Jelenleg 3820 Ft-os licittel lehettek nyerők, de szerintem az még közel sem a vége lesz.

b038_1_big.jpg

Mesekocka - A 70-es években hatalmas divat volt a mesekocka, ami lényegében egy egyszerű puzzle játék volt. Ezeknek a kockáknak a segítségével hat mesebeli történetet eleveníthettetek fel.
Sajnos sok hasonló játék tűnt el az idők során, így minden darabot érdemes megbecsülni és megmenteni. Ezt most egy 900 Ft-os licittel Ti is megtehetitek.

1a38_1_big.jpg

Műanyag hajó - Erre a játékra konkrétan emlékszem a saját gyerekkoromból. Ilyen hajónk nekünk is volt otthon, bár első dolgunk a kerekek leszerelése volt öcsémmel és mi a fürdőkádban úsztatást preferáltuk.
Ez a darab kiváló állapotban maradt meg. Az antenna, a mentőcsónakok, sőt még a kerekek is a helyükön vannak. Talán érdemes lecsapnotok erre a 40 cm hosszú hajóra és a gyűjteményetekbe tudni.

f038_1_big.jpg

Távirányítós kutya - Viszonylag ritkán kerül fel a magyar aukciós oldalak kínálatába ilyen szép állapotban megmaradt távirányítós kutyus.
A közeli képeket megnézve a távirányító egészen biztosan javításra szorul, de utána egy kis szerencsével 1990 Ft-ért egy működőképes játékkal gazdagíthattátok a gyűjteményeteket.

7838_11_big.jpg

Police Car (Lemezárugyár) - A Lemezárugyár egyik legismertebb lendkerekes kisautóját szeretném most a figyelmetekbe ajánlani, ami különböző változatokban készült.
Ezúttal a sima sötétkék rendőrségi autóra szeretném felhívni a figyelmeteket, ami kiváló állapotban maradt meg. A gumikon kifelé domborodik a Ballon felírat és ez a sima szirénázós változat villogó nélkül.
Az ár jelenleg 1311 Ft, de lesz ez még több is.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr148426942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása